Som den første kommune på Fyn er Nordfyns Kommune blevet en del af det sociale netværk Bobleberg.dk, der er en borger-til-borger-portal. Her kan brugerne af portalen komme i kontakt med hinanden ved at sende "bobler" ud i cyberspace.

Nordfyns Kommune er for nylig blevet en del af borger-til-borger portalen Boblberg.dk. Her kan kommunens borgere finde frem til medborgere med samme interesser, som dem selv. Samtidig er det også et tiltag, der skal få kommunens nye borgere til at knytte netværker, der på sigt får dem til at blive boende på Nordfyn.

- Det er en del af vores bosætningsdrift, for vi vil gerne tiltrække flere familier til kommunen, men vi vil også gerne have dem til at blive boende på lang sigt, fortæller Kurt Christensen, der er formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune.

www.boblberg.dk:

Alle borgere i Nordfyns Kommune kan oprette en gratis bruger på portalen www.boblberg.dk og sende sine første bobler ud i det nordfynske cyberspace.Portalen er for alle og er tilgængelig på alle enheder.

Boblberg.dk er udviklet i samarbejde med tre af landets kommuner og 2500 borger fra hele Danmark. Desuden har en stor gruppe af organisationer med baggrund inden for kultur, fritid, sundhed og det frivillige haft del i udviklingen.

 

I 2017 vil kommunen satse mere på at fastholde sine eksisterende borgere, fremfor at gennemføre dyre brandingkampagner, og initiativet er en del af dette mål. For Bobleberg.dk er en platform, der gør det nemmere for folk at finde ligesindet indenfor en hvilken som helst interesse. Det gælder både sociale aktiviteter, fritidsinteresser og samarbejde om de gode idéer, som borgerne ofte får.

- Den digitale verden er uundgåelig, og derfor mener vi, at det er den helt rette platform at forsøge sig med. Vi tror, at det kan skabe en synergi for både naboer og lokalmiljøer, men også på tværs af byerne i kommunen, forklarer Kurt Christensen, der også håber på, at Boblberg.dk kan gøre det nemmere for tilflyttere at lære nye folk at kende og skabe et netværk og fællesskab.

Mød din nabo i cyberspace

Helt praktisk fungerer Boblberg.dk sådan, at man opretter sig som bruger på portalen. Derefter kan man oprette sit eget opslag - også kaldet en boble, eller man kan svare på andres opslag. På den måde finder man frem til en at dele en interesse med. Man kan også dele en god idé, som man har tænkt over og gerne vil føre ud i livet sammen med andre.

- Det er først og fremmest borgernes portal. Borgerne bestemmer selv, hvad de vil bruge den til, naturligvis inden for de rammer, der nu er. Det gælder, hvad enten man er på udkig efter en cykelmakker, en trommeslager til bandet eller leder efter legekammerater til børnene. Vi håber, at borgerne tager portalen til hjertet og spreder en masse positive bobler, udtaler Kurt Christensen.

Boblberg.dk har over 20.000 brugere i alderen 14 til 89 år. Tjenesten samarbejder med 15 af landets kommuner, hvoraf Nordfyns Kommune er den første på Fyn. Der er altså god mulighed for at interagere med ligesindet på hele Nordfyn. Selvom Kurt Christensen har høje forventninger til portalen, kan han dog endnu ikke sige, om det vil blive en succes. Men går det som håbet, har kommunens borgere fået et helt nyt sted at tage hen, når de skal møde ny naboer.

  • fyens.dk