Fyens Stiftstidendes redaktion på Nordfyn har fået ny lokalredaktør. Magnus Ørum Harkjær overtager efter Flemming Mønster.

Nordfyn: Fyens Stiftstidende Nordfyn, Ugeavisen Nordfyn og Lokal Journalens fællesredaktion har fået en ny mand ved roret. Den 33-årige Magnus Ørum Harkjær har overtaget jobbet som lokalredaktør fra 60-årige Flemming Mønster.

At Magnus Ørum Harkjær nu har sat sig i redaktørstolen er dog ikke ensbetydende med, at Flemming Mønster er historie for de nordfynske avisspalter. Han overtager Magnus Ørum Harkjærs skrivebord og stilling som almindelig reporter, indtil han selv starter nyt job som journalist på Jysk Fynske Mediers Danmarks-sektion den 1. september.

- Jeg synes, det er det rigtige, at bossen og bumsen bytter bord, forstået på den måde, at når nu den nye redaktør kommer fra egne rækker, er det her er en enestående god måde at få kørt ham godt ind i jobbet på, siger Flemming Mønster.

Som sin egen bukselomme

For dem, der med jævne mellemrum følger med i spalterne her på siden, kræver den nye redaktør formentlig ikke den store introduktion. Magnus Ørum Harkjær, der i øvrigt er opvokset i Hårslev og i dag bor i Bogense, har nemlig arbejdet som journalist på redaktionen i sammenlagt fem år. Først et halvt år som praktikant i 2011, og efterfølgende som færdiguddannet journalist siden januar 2013.

Derfor er den nu afgåede lokalredaktør da også helt tryg ved overlade posten og ansvaret til netop ham.

- Magnus har alle de rette forudsætninger for at blive en rigtig god lokalredaktør. Han kender Nordfyn som sin egen bukselomme. Han er et af de største journalistiske talenter, jeg har mødt. Og så er han et roligt og humørfyldt menneske, hvilket er sindssygt vigtige egenskaber for en redaktør. Så jeg er på alle måder sikker på, at læserne kommer til at være godt tjente med ham i spidsen, siger Flemming Mønster.

Læserne skal tættere på

Magnus Ørum Harkjær ser frem til at komme i gang med jobbet som redaktør.

- Nordfyn er en kommune i spændende udvikling, og jeg glæder mig til, at vi skal skrive om alt det gode, der sker her, samtidig med at vi skal holde øje med, at tingene foregår, som de skal. Men det er ikke, fordi jeg forventer at lave de helt store ændringer, jeg vil køre avisen i samme gode spor som Flemming, siger Magnus Ørum Harkjær.

Dog er der ét område, hvorpå han mener, at den nordfynske del af avisen kan blive endnu bedre.

- Jeg kunne godt tænke mig at inddrage læserne endnu mere, end vi gør i dag - blandt andet ved at invitere til flere arrangementer såsom Café Stiften. Vi skal simpelthen have mere forsamlingshus- og højskolestemning, siger han.

Magnus Ørum Harkjær har indledt sit redaktørvirke med at bevilge sig selv ferie i næste uge. Derfor vil redaktørskiftet i praksis først finde sted pr. 26. juni. Skiftet markeres officielt med en reception i bladhuset i Bogense på et senere tidspunkt.

  • fyens.dk