Ifølge byrådsmedlem Kim Johansen (S), skal cykelstier prioriteres i Nordfyns Kommunes fremtidige anlægsprojekter inden for trafik og infrastruktur. Men det betyder ikke, at pengene indtil nu har været brugt forkert, siger han.

Nordfyn: Når det fremover skal besluttes, hvilke anlægsprojekter Nordfyns Kommune skal bruge penge på, vil den socialdemokratiske gruppeformand, Kim Johansen, prioritere, at der kommer flere cykelstier.

- Det, som jeg synes, vi skal arbejde på, er strækningen fra Bogense til Søndersø, som er ganske katastrofal at cykle på. Nu cykler jeg selv på arbejde i Odense, så jeg kan godt svare på, hvordan det er at cykle der. Vi skal have alle de cykelstier, vi kan presse ind i budgettet, siger Kim Johansen.

Det, som jeg synes, vi skal arbejde på, er strækningen fra Bogense til Søndersø, som er ganske katastrofal at cykle på. Nu cykler jeg selv på arbejde i Odense, så jeg kan godt svare på, hvordan det er at cykle der. Vi skal have alle de cykelstier, vi kan presse ind i budgettet.

Kim Johansen, Socialdemokratiet.

Nordfyns Kommune er den i landet, der i perioden fra 2007 til 2016 har haft lavest anlægsudgifter til transport og infrastruktur, og Kim Johansen mener ligesom borgmester Morten Andersen, at prioriteringerne inden for anlægsområdet har været rigtig.

- Vi har ikke de store byer, hvor vi laver ændringer i strukturen. Hvis vi sammenligner os med Odense, som laver nye bydele, som skal forbindes med nye motorveje og nye afkørsler og nye supersygehuse, er det jo på ingen måde det, vi har her.

Til gavn for sundhed og trivsel

For den socialdemokratiske gruppeformand er de unge på uddannelsesinstitutioner også en væsentlig grund til at fokusere på cykelstier.

- Vi skal også se på, hvordan vi får kørt vores unge mennesker fra Otterup til Søndersø, hvor vi har gymnasiet. Vi har cykelsti en del af vejen nu, men vi skal have det i knudepunkterne. Vi skal have de unge mennesker afsted sikrest muligt, hvor de også bliver rørt. Det handler også om sundhed og trivsel, siger Kim Johansen.

  • fyens.dk