Gratis busser fra Otterup, Skåstrup og Nørreby vil køre publikum til traktortræk i Særslev. Og retur når stævnet er slut.

Særslev: Der er ingen grund til at tage bilen til traktortræk i Særslev på lørdag og dermed afskære sig for muligheden for at skylle osen og støvet fra de mange hestekræfters rasen ned med en fadøl eller fem.

For i lighed med tidligere år stiller Kæmpe's Taxi og Nordfyns Busser bustransport i udsigt til det forventet talstærke nordfynske publikum.

Traktortræk

Særslev Traktortræk begynder lørdag den 17. juni klokken 10.Traktoren skal trække en slæde så langt som muligt på en 100 meter lang bane.Det gælder om at opnå full pull, det vil sige at trække slæden alle 100 meter, og det har man to forsøg til.

Til sidst køres finalen pull off for alle dem, der har opnået full pull.

Slæden består af to 7-10 meter lange jernbjælker, der forude hviler på en slæbeplade og bagude på en trailer med fire hjul.

Vægten, der er en kasse med jernklodser, kører på jernbjælkerne fra startpositionen bagerst og frem mod slæbepladen, der derfor bliver tungere og tungere.

Med start fra henholdsvis Otterup Rutebilstation, Nørreby Forsamlingshus og Skåstrup Forsamlingshuss lørdag formiddag mod Særslev med opsamling mange steder på ruten og med løfte om at returnere fra Særslev klokken 17.30, når stævnet er slut.

Dermed levnes der også flere parkeringspladser til gæster, der kommer udefra for at se formentlig 80-85 traktorer dyste om at trække den tonstunge slæde hen over en 100 meter lang bane.

- Vi skal nok nå op på 80-85 deltagere. Der kommer altid mange de sidste 14 dage, siger trækkets formand Claus Harboe Christensen.

En del af konkurrencen er en afdeling af grandprix-serien Super Standard Cup, ligesom der også afvikles en afdeling af Farm Cup DM.

Sidste år tiltrak traktortrækket 3500 gæster, og arrangørerne forventer ikke færre i år. Blandt dem vil være mange børn, og hvis de bliver trætte af at se på traktorkræfter, kan de i stedet selv brænde nogle kræfter af i en hoppeborg eller ved andre børnevenlige aktiviteter.

Energien kan fornyes i madteltene, og Claus Harboe Christensen håber, at køerne til mad og drikke vil blive kortere end tidligere, fordi der kommer flere telte.

- Men det er svært, når de fleste bliver sultne på samme tid.

 

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.