I juli er der fiskecamps på Enebærodde. Planen er, at cirka 300 børn, unge og forældre skal indtage Enebærodde med fiskestang og sovepose. Men lige nu mangler der deltagere, fortæller Klaus Wagner, der er ansvarlig for sommerlejren.

Enebærodde: Frivillige fiskeguider, havbiologer og specialpædgagoger. Det er bare nogle af de faggrupper, der står klar til at tage imod cirka 300 udsatte børn og unge, når der i juli bliver afholdt fiskecamps på Enebærodde.

- Vores fiskecamps handler om venskaber, mulighed for at bryde gamle "adfærdsmønstre" og få et nyt selvbillede, fortæller Klaus Wagner, der er initiativtager til sommerlejrene.

Men lige nu tæller deltagerlisten kun lidt over 50 navne og det på trods af, at tilbudet gælder for alle børn og unge, uanset bopælskommune.

- Vi mangler en hulens masse børn, lyder det fra Klaus Wagner.

Friplads til udsatte

Fiskecampen har været afholdt tre gange tidligere. Første år deltog 52 socialt udsatte, og det tal var sidste år steget til 157. Men i år er det første gang, at ambitionen er at få så mange udsatte børn og familier afsted.

- Vores vision er at få 300 igennem, og det er blandt andet ved, at socialt udsatte søge om friplads via vores hjemmeside www.blfa.dk, forklarer Klaus Wagner.

Hvis man ikke opfylder kriterierne for en friplads, er prisen 750 kroner for fynboer og 1000 kroner for sjællændere og jyder. Prisen dækker alle omkostninger i forbindelse med fiskecampen.

 

Stor ambition

Fiskecampen bliver afholdt tre gange over uge 27 til 29, og her deltager i alt 75 frivillige instruktører fra hele landet.

- Når man ankommer til lejren, får man tildelt en instruktør, som man følger i løbet af de tre dage.

- Der vil være en masse forskellige aktiviteter for både uøvede og øvede fiskere, og så vil der være mulighed for andre naturaktiviteter, siger Klaus Wagner.

Han arbejder til hverdag som skolelærer, og det har smittet af på lejren, fortæller han.

- Vi sætter også nogle læringsmål for deltagerne. Jeg mener, at det er vigtigt, at man også lærer noget, som man bagefter kan gå hjem og vise andre.

  • Af: