Teaterforestilling

Otterup: Minder blev vakt til live, da Seniorhuset Otterup fik besøg af forestillingen "Når alt går i Nilfisk" - en forestilling om to kvinder, som mødes på en bar i København i 1960'erne. De falder i snak, og undervejs slår snakken over i tidens kendte sange. Og modsat mange andre teaterforestillinger, var det ikke forventeligt, at publikum holdt sig i ro undervejs - tværtimod. Rundt omkring ved hver plads, lå der sanghæfter, som skulle hjælpe med at friske hukommelsen op, når der blandt andet skulle synges "Hele ugen alene", "To lys på et bord" og "Forelsket i København".

- De ældre får en oplevelse af socialt samvær, genkendelighed i forhold til sangene og muligheden for at synge med. De lever sig ind i det og får følelsen af kunne huske fra tidligere tider, fortæller Mette Jeppesen, social- og sundhedsassistent og aktivitetsmederabejder i Nordfyns Kommune.

 

Måske gentagelse

Den lille skuespillergruppe er ikke ukendt på Nordfyn. Den har tidligere lagt vejen forbi Seniorhuset Mødestedet i Søndersø, og nu gik vejen altså til Otterup. De to forestillinger er en foræring af Kulturrådet i Region Syddanmark, og de har været så populære, at de, ifølge Mette Jeppesen, muligvis kalder på gentagelse.

- Vi har fået rigtig positiv respons fra brugerne af seniorhuset. De synes, at det var sjovt, og at skuespillerne var dygtige og sang fantastisk.

- Så vi overvejer, om vi skal have besøg af dem igen, siger Mette Jeppesen.

  • Af: