PÅ DEN 2. SIDE

Den forgangne weekend var fyldt til bristepunktet med nordfynske begivenheder. Måske de mange arrangører fremover kunne forsøge at koordinere lidt bedre.

Man skulle være et skarn, hvis man brokkede sig over sommerens ankomst på Nordfyn. Ergo er jeg et skarn.

For mens det på den ene side er en kilde til evig glæde, at Nordfyn er en del af riget, der er rig på aktiviteter, kulturelle arrangementer og fornøjelige indslag, ikke mindst i sommerhalvåret, så er der på den anden side også et par uhensigtsmæssigheder, der mænger sig på her og der. Umiddelbart i hvert fald.

 

 

Tag nu blot den forløbne weekend. Her var begivenhedsniveauet aldeles imponerende, nærmest hyperaktivt: Havnens Dag i Bogense og i Otterup - by- og sportsfester i Krogsbølle, Søndersø og Hårslev, torvedag og rock i Otterup, sponsorløb i Morud - med respektindgydende resultat i øvrigt - Bogenseløbet, folkedanseropvisning i Bogense og folkevognstræf, også i Bogense.

 

Den slags får godt nok pulsen op, hvilket ganske vist siges at være sundt. Hvis det sker med måde. Men mådeholdet er svært at få øje på. Der kan være mange gode grunde, for eksempel lokale, historiske traditioner, som man ikke skal kimse ad, til at det hober sig op lige i den weekend.

Hundrede procent smart er det bare ikke. Flere arrangementer appellerer til andre end lige netop den allermest lokale lokalbefolkning. Mange ville kunne få fornøjelse af at deltage andre steder på Nordfyn end lige der, hvor man selv bor. Det ville arrangørerne og deres pengekasser givetvis også have gavn af.

Men det er nu engang umuligt at være mere end ét sted ad gangen. Så en blid og og velment opfordring herfra skal være, at de mange arrangører fremover forsøger at koordinere lidt bedre, så der kan komme lidt spredning på de mange gode og attraktive indslag på Nordfyn.

 

Den forløbne weekends begyndelse modtog just heller ikke velsignelser fra venligtsindede vejrguder. Fredag var indbegrebet af vandpantomime. Dårligt vejr får folk til at holde sig væk. Det er i sig selv et problem - ikke mindst hvad angår indtjeningsmulighederne for de enkelte arrangører Og med bunkevis af begivenheder i én weekend, risikerer vi også bunkevis af arrangører, der ikke får det ud af det, der kunne være ønskeligt. Af en eller anden grund virker det i øvrigt som om Bogense altid er heldig med vejret. Unægteligt hensigtsmæssigt i den forløbne weekend, da byen var præget af et stort mylder af forskellige arrangementer især lørdag.

Alt i alt er der en indsats at gøre, eller i hvert fald overveje. Også hvad diverse vejrmæssige risici angår. Her er jeg enig med Donald Trump: Vi behøver ikke alle mulige klimaaftaler. Det er meget mere simpelt: Det handler om at få Henrik Voldborg tilbage. Vejret var nu engang betydeligt bedre og mere stabilt, dengang han tonede frem på skærmen i sit spraglede hjemmestrik og forudsagde det. Så, kære arrangører: Kan I ikke hitte ude af at sprede jeres arrangementer, så gå ud og find Voldborg og put ham tilbage i fjernsynet.

Bortset fra det: Tak for en forrygende hektisk nordfynsk weekend.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.