Finn Gramvad har fået en kæmpemæssig sten transporteret fra Blåvand til Bogense.

Bogense: Der er formentlig ikke mange kampesten rundt omkring på Nordfyn, der kommer med en så spøjs historie som den, der er blevet stillet op ved indkørslen til Støberiet, Bogenses kommende kulturhus, på Vestre Havnevej.

Stenen, der - ligesom Støberiet - tilhører Finn Gramvad, er to meter høj, vejer intet mindre end otte ton, og så har den rejst den 146 kilometer lange distance fra Blåvand ved Esbjerg til Bogense.

Jeg elsker sten. Jeg synes, det er så utroligt, hvordan de er blevet dannet. Jeg kan bruge timer på at nærstudere dem.

Finn Gramvad

- Min søn og jeg fandt den for 25 år siden, mens vi ejede golfen ved Blåvandshuk, og vi syntes simpelthen, den var så flot, at vi fik den stillet op ved golfklubben. Den betyder rigtig meget for os, fortæller han.

Da det for nyligt kom Finn Gramvad for øre, at Blåvandshuk Golfcenters nye ejere ikke længere ønskede at have stenen stående, handlede han derfor hurtigt.

- Jeg besluttede simpelthen, at den skulle herover at stå, så nu har vi fået den transporteret hele vejen fra Blåvand til Bogense med en container, fortæller han.

Lidt af en stennarkoman

Finn Gramvad betegner sig selv som stennarkoman.

- Jeg elsker sten. Jeg synes, det er så utroligt, hvordan de er blevet dannet. Jeg kan bruge timer på at nærstudere dem, og jeg er også kommet en del på et stenmuseum på Sydfyn, ligesom de også har været her på Nordfyn for at besøge mig og se min samling, fortæller Finn Gramvad.

Han håber, at den store kampesten nu kommer til sin ret på havnen Bogense, og at de, der måtte komme forbi den, vil tage godt imod den.

- Nu har vi fået den stillet op i sådan et flot granitkar, og så er meningen, at der kommer til at løbe vand nedover stenen, så man rigtig kan nyde den struktur, der er i den, og jeg glæder mig sådan til, den er færdig, og at folk vil nyde den ligeså meget som jeg, siger han.

  • fyens.dk