Beskæftigelse

Fredericia Kommune vil ansætte fire nye medarbejdere til hurtigere håndtering af sygedagpenge og jobafklaring.

Fredericia: I Fredericia er der årligt cirka 7.700 sygedagpenge- og jobafklaringsforløb, hvilket er lidt mere end landsgennemsnittet. Arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget har netop besluttet at ansætte fire ekstra medarbejdere til at håndtere de mange sager.

Godt 70 procent af alle sygedagpengeforløb i Fredericia begynder rmed en sygemelding fra en borger i job. Forløbet under sygedagpengeperioden har stor indflydelse på, hvor mange mennesker der kan fastholdes i jobbet i forbindelse med længerevarende sygdom. Sygedagpengeforløbet har dermed også indflydelse på, hvor mange der ender på offentlig forsørgelse i en længere periode med risiko for personlig og social nedtur.

Erfaringerne viser, at jo tidligere i forløbet, der bliver sat ind for at fastholde en borger på sygedagpenge i sit job, jo hurtigere bliver vedkommende rask.

Færre sager per sagsbehandler

 

- Når en borger bliver sygemeldt på sit job, handler det om at samle op med det samme. Vi ønsker at sætte mere intensivt ind med det samme, fortæller formand for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget Marianne Thomsen (SF).

Derfor ansætter kommunen fire nye medarbejdere til sygedagpenge og jobafklaring fra juli 2017 til juni 2019.

- Det betyder, de ansatte får færre sager. Lige nu har de 65-70 sager per sagsbehandler. Det kan vi med flere ansatte sætte ned til 35-40 sager. Det giver mere tid til borgerne, siger Marianne Thomsen.

Prisen for indsatsen er 3,6 millioner kroner.

  • fyens.dk