Fysioterapeut Birgitte Vangsgaard kom til tops med sin moderne rollator, da der onsdag eftermiddag blev uddelt priser for den bedste idé inden for velfærdsteknologi.

Norup/Aarhus. Det blev den nordfynske opfindelse, rollatoren CrossWalker, der rullede ind på førstepladsen, da prisen for den bedste idé til ny velfærdsteknologi, CareWare-Next Idéprisen onsdag sidst på eftermiddagen blev uddelt i Aarhus.

CrossWalkeren er opfundet af fysioterapeut Birgitte Vangsgaard fra Norup, der de seneste to år sammen med tre andre har arbejdet på at udvikle rollatoren, hvor man i modsætning til med den velkendte rollator går helt oprejst og bevæger armene for at drive rollatoren fremad.

Dermed får rollatorbrugeren et naturligt gangmønster, hvor armene svinger, og der kommer rotation i ryggen.

Der var tre finalister i spil til prisen, og de er vurderet af et dommerteam, der enten har mange års erfaring i at indkøbe velfærdsteknologi, eller selv har været med til at udvikle eller investere i velfærdsteknologi.

Dommerpanelet lagde især vægt på, at CrossWalker understøtter og forlænger træningsindsats hos fysioterapeut, så borgeren ved selvtræning udvikler gangfunktionen i stedet for at afvikle den.
"Det er produkter som CrossWalker, der giver Danmark en førende position inden for velfærdsteknologi", mener dommerne.

Præmien, som den nordfynske iværksætter vandt ved konferencen i Aarhus, består af støtte fra et mentorteam i et år og en fast plads i INCUBA's (forskerpark i Aarhus) startup-lab i tre måneder med adgang til et professionelt miljø og mentornetværk.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.