Kulturnatten i Nyborg bød på ballet og opskårne hajer. Fadøl og vin. Et halvfærdigt voldspil og en masse mere.

Nyborg: Fire flotte ballet-piger danser oplyst af solens sidste stråler. Få meter væk sidder et par ovre hos Gordons Bar og nyder aftenen med fadbamser. Dem, der hellere vil have vin, sidder ude foran Den Gode Smag og dem, der hellere vil have jazz sad inde i teltet lige før.

Samtidig er Slotsmøllens sal fyldt til bristepunktet med folk, der ikke vil gå glip af en lille smagsprøve på årets forestilling på volden, Grease. Og selv om skuespillerne hverken bærer sminke eller kustumer, er stemningen og temperaturen på kogepunktet. Oven i sangen får de lige en lille peptalk fra verdensmanden, instruktøren Daniel Bohr, der priser sine dygtige amatører.

Nyborg har holdt Kulturnat siden 2004. Til at starte med foregik det i øvrigt om efteråret, men blev for nogle år siden flyttet til foråret.Kommunen står bag det store arrangement, der koordineres af biblioteket.

Ideen er at byens foreninger byder ind til et stort kulturelt sammenskudsgilde.

 

En stemningsrapport fra Nyborgs Kulturnat omkring Torvet ved 20-tiden.

Kulturnatten har måske nok med årene mistet lidt af energien og er ikke helt så stort et nummer, som den var til at begynde med for 13 år siden. Men den er stadig et flot udstillingsvindue af alt den kultur, der bobler rundt omkring i Nyborg Kommune.

Koordinatoren for de hele, biblioteksleder Birgitte Haubbøl så i hvert fald tilfreds ud, da hun stod og nød balletten:

- Mangfoldighed. Professionelle og amatører, der har givet en masse oplevelser. Men jeg har jo slet ikke set det hele, for som sædvanlig har jeg haft så travlt, at jeg ikke er nået længere end til Torvet hele aftenen.

Traditionen tro blev Kulturnatten lagt i seng med gudstjeneste i Kirken til klokken 23.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.