Den Kongelige Livgardes Musikkorps gæstede sammen med Annette Heick HCA Boxen i Bogense fredag aften. En enkelt tilskuer var kommet hele vejen fra den anden side af jorden for at være med.

Der var godt gang i HCA Boxen fredag aften, hvor Dronningens eget orkester, Den Kongelige Livgardes Musikkorps, og Annette Heick gav koncert.

Med den norske dirigent Bjørn Sagstad i spidsen fremførte musikkorpset lejlighedsvist akkompagneret af Annette Heick værker som I Danmark er jeg født, Under Blågul Fana, Rhapsody Norwegienne, samt Under Stjernerne på Himlen til stor begejstring for de godt og vel 475 tilskuere, der afslutningsvis kvitterede med råb om ekstranummer og stående klapsalver.

Fra Australien til Bogense

Den Kongelige Livgardes Musikkorps optrådte for første gang på Nordfyn ved Rosenfestivalen sidste år, men den direkte årsag til, at korpset endnu engang gæstede Bogense fredag aften, var, at De Danske Garderforeninger holder sit årlige repræsentantskab i byen i weekenden.
Netop repræsentantskabsmødet og koncerten i Boxen, var da også årsagen til, at Lars Glerup var taget hele vejen til Bogense fra i Australien, hvor han bor i dag.

- Tidligere på måneden var der årsdagsparade på Livgardens Kaserne i København, hvor jeg kunne fejre mit 40 års jubilæum som garder, og så tænkte jeg, at da jeg lige måtte have repræsentantskabsmødet og koncerten med Den Kongelige Livgardes med også, når nu jeg endelig var her, lød det fra Lars Glerup, for hvem Fyn dog ikke er helt fremmed land.

- Jeg er faktisk født i Fjeldsted, så nu skal min familie og jeg ned og spise på kroen og se, hvor jeg kommer fra. Så besøget her har på alle måder været en fantastisk oplevelse, lød det fra den danske australier.

  • Enstrøm_Louise_(2015)_019

    Af: