Retten i Svendborg fulgte anklageskriftet og idømte Marc Meyer Lindeskov Østergaard 12 år fængsel for at have dræbt Sara Huus Lind med slag, spark, halsgreb, skaller og tramp.

Svendborg: Der er helt stille i Retssal 1, da døren i det fjerneste hjørne åbnes, og dommer Anders Munch-Jensen og de to domsmænd kommer tilbage efter votering. Klokken er 14 fredag eftermiddag, og den tiltalte Marc Meyer Lindeskov Østergaard står ubevægelig midt i rummet og ser op mod dommeren, der straks siger netop det, han ikke vil høre.

- Du kendes skyldig i manddrab og dømmes til fængsel i 12 år.

- Den brutalitet, volden er udført med, demonstrerer, at der er vilje til at dræbe. Det kan ikke være tydeligere, end hvis der var brugt en pistol.

Anklager Marianne Birck

Dommen får han for at have dræbt sin kæreste 23-årige Sara Huus Lind den 17. september 2016 i hendes lejlighed på Søgårdsvej i Svendborg ved at meget brutal vold.

Hans forsvarer Annette Petersen har tre timer forinden procederet for, at der var tale om vold med døden til følge, og at Marc ikke ønskede, at Sara skulle dø. Men det er Retten ikke enig i og følger i stedet anklageskriftet.

- Vi har lagt vægt på, at du har erkendt vold med døden til følge, forklarer dommeren.

- Vi har også lagt vægt på, at Sara var klinisk død klokken 01.40, hvor hun findes i lejligheden af ambulancelægen. At hun havde 46 læsioner, hvoraf de 24 var på hoved, hals og bryst, og at brudene på ribben og kranie kræver, at du har trampet på hende. Til en nabo og til politiet har du desuden sagt, at du troede, du havde slået hende ihjel.

- Du må undervejs have indset, at hun ville dø af det, du gjorde ved hende, sagde dommeren.

Og det er dette sidste, der er afgørende for det skisma, domsmandsretten blev sat i, vedrørende forsæt eller ikke forsæt.

Forsvarer Annette Petersen og specialanklager Marianne Birck brugte begge deres procedure på at forklare lovens bogstaver med hensyn til netop forsæt - altså hvorvidt det var med vilje. Om han undervejs i volden overvejede at stoppe, fordi det var sandsynligt for ham, at hun ville dø af de kvæstelser, han pådrog hende.

- Det er utroligt svært. I har hørt vores lange procedure omkring den her forsvarsproblematik, og det er juridisk set en rigtig rigtig svær afgørelse, hvor man skal lande det henne. Det er også derfor, er ligger mange afgørelser omkring det, der ligger meget litteratur omkring det, og i sidste ende er det jo dommerens utaknemmelige opgave at træffe en beslutning, siger Annette Petersen, der altså ikke fik medhold i, at hendes klient ikke havde forsæt til at dræbe.

- Den brutalitet, volden er udført med, demonstrerer, at der er vilje til at dræbe. Det kan ikke være tydeligere, end hvis der var brugt en pistol. Han må have vidst, at det var overvejende sandsynligt, at hun ville dø, sagde anklageren i sin procedure, og det var domsmandsretten enig i.

Glad for at se sin ven

Bagest i salen sidder Sara Huus Linds mor og bror og hører dommen blive læst op. Laila Lind græder, og hendes 26-årige søn Benjamin Huus Lind står som forstenet med en hånd på morens ryg.

Anklager Marianne Birck ønsker, at Marc fortsatter i varetægtsfængsling, indtil dommen kan afsones.

- Af hensyn til retshåndhævelse og sagens alvorlige karakter, siger hun.

Ingen siger hende imod, og så hæves Retten.

Marc Meyer Lindeskov Østergaard føres ud af retssalen af to politibetjente. Han er stadig rolig, som han har været hele vejen. Stadig ingen øjenkontakt med de tilhørerne. Det eneste følelsesudbrud, han har vist, var da hans ven vidnede for ham fredag formiddag. Da lyste han spontant op og kæmpede lidt med at genfinde kontrollen. Ellers har han siddet stille og svaret roligt.

I et lokale ved siden af retssalen får han lov at mødes med sin mor, bror, far og ven, inden han køres tilbage til arresten.

Også hans familie græder.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
Saras familie: Det er ikke ovre endnu

Saras familie: Det er ikke ovre endnu

Sara-drabet: Banalt skænderi førte til Saras død

Sara-drabet: Banalt skænderi førte til Saras død

1
Sara-drabet i landsretten: Den dømte vil frifindes for drab

Sara-drabet i landsretten: Den dømte vil frifindes for drab