Retten i Svendborg vurderer, at det var manddrab, da 24-årige Marc Meyer Lindeskov Østergaard forvoldte Sara Huus Linds død 17. september sidste år.

Svendborg: Dommer ved Retten i Svendborg Anders Munch-Jensen afsagde fredag klokken 14 dom i drabssagen mod Sara Huus Linds kæreste.

Han og de to domsmænd var nået frem til, at 24-årige Marc Meyer Lindeskov Østergaard dømmes til 12 års fængsel for manddrab.

Dommeren lægger vægt på, at han har erkendt vold med døden til følge, at hun klokken 01.40 bliver erklæret klinisk død på stedet, og at hun har 46 læsioner, hvoraf de 24 sidder på hoved, hals og bryst. De lægger derudover vægt på, at man kun kan få så voldsomme brud på ribben og hoved ved at blive trampet på.

- Du må have indset undervejs, at hun ville dø af det. Du har til nabo og politi givet udtryk for, at du var bange for, at du havde slået Sara ihjel, sagde dommer Anders Munch-Jensen.

Marc Meyer Lindeskov Østergaard skal fortsat sidde varetægtsfængslet, indtil han kan afsone sin dom på grund af retshåndhævelsen og sagens alvorlige karakter.

Specialanklager Marianne Birck og forsvarer Annette Petersen havde forinden procederet for henholdsvis drab og vold med døden til følge.

De var dog enige om, at det springende punkt i sagen var, hvorvidt Marc Meyer Lindeskov Østergaard havde forsæt til at dræbe Sara. Om han undervejs i volden overvejede at stoppe, fordi det var sandsynligt, at hun ville dø af de kvæstelser, han pådrog hende.

- Den brutalitet, volden er udført med, demonstrerer, at der er vilje til at dræbe. Det kan ikke være tydeligere, end hvis der var brugt en pistol, sagde anklageren i sin procedure.

- Han må have vidst, at det var overvejende sandsynligt, at hun ville dø.
Hun krævede derefter en straf lydende på 12 års fængsel.

Forsvareren argumenterede for, at der ikke var nogen tegn på, at Marc Meyer Lindeskov Østergaard ønskede sin kæreste død.

- Der var intet i deres samliv, der viser, at han ønskede hende død, tvært imod har flere vidner fortalt, at de var meget glade for hinanden, sagde Annette Petersen.

- Det er et udslag af hans egne frustrationer - noget, der foregår inde i ham selv - og ikke et ønske om at slå Sara ihjel.

Både Sara Huus Linds og Marc Meyer Lindeskov Østergaards familier var tilstede ved domsafsigelsen, ligesom venner og bekendte til Sara.

Domsmandsretten fulgte altså anklagerens påstand.

Forsvareren bad om betænkningstid i forhold til, om dommen skal ankes til Landsretten.

  • Fyns Amts Avis

Mere om emnet

Se alle
3
Live fra retten: 12 års fængsel til Saras drabsmand

Live fra retten: 12 års fængsel til Saras drabsmand

1
Stort opbud til drabssag

Stort opbud til drabssag

Tiltalt i Sara-drab: Jeg elskede hende jo

Tiltalt i Sara-drab: Jeg elskede hende jo