Jesper Kiel, der sidder i Svendborg Byråd for Enhedslisten, skal i Folketinget i en periode, fordi partiets politiske ordfører, Pernille Skipper, er gravid.

Svendborg: Han har været der før, Jesper Kiel, og nu skal han derind igen - i Folketinget.

For Kiel, der sidder i Svendborg Byråd for Enhedslisten, er indkaldt som suppleant grundet det, man med god ret kan kalde lykkelige omstændigheder.

Partiets politiske ordfører, Pernille Skipper, har nemlig meddelt, at hun er gravid og skal føde i oktober - og Kiel bliver derfor indkaldt som suppleant.

- Det var lidt overraskende, siger Jesper Kiel, der erkender, at han ikke kommer til at slide meget på hængekøjen i efteråret.

For i det civile er han ansat af Enhedslisten og skal tage sig af partiets valgkamp til kommunalvalget den 21. november - et valg, som han også selv stiller op ved.

Alligevel er han fortrøstningsfuld, når det kommer til at føre valgkamp.

- Det skal nok gå. Hos Enhedslisten i Folketinget er der forståelse for, at kommunalvalget er vigtigt, og da jeg har et arbejde ved siden af, er jeg jo alligevel ikke vant til at føre valgkamp på fuld tid, siger Kiel, der dog erkender, at et døgn har 24 timer, og at han derfor næppe kan ofre det civile job fuld opmærksomhed.

- Det kan godt være, vi er nødt til at have nogle flere folk på, siger han.

Det bliver udenrigsordfører Nikolaj Villumsen, der overtager Pernille Skippers ordførerskab, til hun er tilbage - hvilket hun forventer at være den 1. februar 2018.

32-årige Pernille Skipper danner par med journalisten Oliver Routhe Skov, og hun har været medlem af Folketinget for Enhedslisten siden 2011. For godt et år siden overtog hun posten som partiets politiske ordfører efter Johanne Schmidt-Nielsen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
Pernille Skipper venter efterårsbaby og går på barsel

Pernille Skipper venter efterårsbaby og går på barsel