Nordfyns Kommune og dronetestcenteret i HCA Airport gav naboerne mulighed for at lufte bekymringer, men dem var der ikke mange af.

Beldringe: - I skal ikke være nervøse for, at jeres fly skal vente, når I kommer hjem fra Mallorca, fordi der er droner i luften. Charter- og rutetrafik er kendt trafik, så er det vores opgave at kordinere flyvningerne.

Hvis nogen sad med en bekymring om en forsinket feriestart eller hjemkomst, var den hermed manet i jorden af medarbejdere fra UAS Denmark, det nye dronetestcenter i HCA Airport.

Onsdag aften havde Nordfyns Kommune, der ejer lufthavnen sammen med Odense Kommune, inviteret naboer og andre interesserede til informationsmøde om det nye dronecenter og det testluftrum, der nu dækker det meste af Nordfyns Kommune og strækker sig tværs over Kattegat helt til Juelsminde.

Knap 30 - langt overvejende mænd - dukkede op, og at dømme efter spørgsmålene var det interesse snarere end bekymringer over den nye nabo, der lokkede dem til Beldringe.

- Er der nogen, der er bekymrede over, om der lander en drone på gårdspladsen? spurgte UAS-medarbejderne.

Tilsyneladende ikke. Til gengæld var flere bekymrede over, om private droner nu ikke længere får lov at flyve i området, fordi det vil blive forbeholdt testflyvningerne.

Men her var svaret, at alle med en plausibel grund kan bede om at få lov at flyve over sin egen grund.

Det nye testcenter der tidligere på måneden blev indviet af hele to ministre, får heller ingen betydning for de nuværende restriktioner i forbindelse med byggeri i Lunde. De skyldes, at HCA Airport har lufthavnsstatus, og de bliver ikke ændret, fordi der nu kommer til at flyve flere droner over Nordfyn.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.