De frivillige på Hospice Sydfyn er nomineret til Frivillighedsprisen og Prisen for Den Gode Idé.

Svendborg: Det store korps af frivillige på Hospice Sydfyn i Svendborg er nomineret til de to Region Syddanmark-priser: Frivillighedsprisen og Prisen for Den Gode Idé.

Priserne, der uddeles ved en prisfest i Vejle den 3. maj, er på henholdsvis 50.000 og 10.000 kroner, og det er en dommerkomite med regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i spidsen, der har nomineret de frivillige fra Svendborg.

Fakta

Nomineret af de frivillige på Hospice Sydfyn:På Hospice Sydfyn har de siden åbningen i 2012 haft cirka 50-60 frivillige hjælpere, der hver dag året rundt stiller op for at hjælpe ved måltiderne, spise, hygge og snakke med beboerne. De frivillige hjælper også med en gå- eller køretur, de pynter op til hverdag og højtider og sørger for underholdning af såvel kendte som ukendte kunstnere.

Nomineringen giver både glæde og stolthed på det snart fem år gamle hospice på Skovsbovej.

- Vores knapt 60 frivillige gør i det daglige en kæmpe forskel og et uvurderligt stykke arbejde, og jeg er glad for, at de nu får denne her anerkendelse, siger hospicechef Marianne Horstmann.

Valgt mellem 23

I alt 23 forskellige indsatser i regionen var indstillet til de to priser, og dommerkomiteen har valgt at nominere de fire. Udover de frivillige på Hospice Sydfyn er det disse tre projekter:

- Headspace, et rådgivningscenter baseret på frivillige, som hjælper børn og unge, der har det svært

- Børne- og ungecaféerne Ællingen og Svanen på H.C. Andersen Børnehospital, OUH, som drives af frivillige unge fra Ungdommens Røde Kors

- Røde Kors i Esbjerg, der strikker varme, skridsikre sokker til patienter med dårligt blodomløb i benene på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Regionsrådsformand Stephanie Lose glæder sig til prisfesten i Vejle den 3. maj.

- Det varmer om hjertet at læse om de mange engagerede frivillige, som gør en stor forskel i hverdagen på sygehusene og på vores institutioner, siger hun i en pressemeddelelse.

De to priser blev uddelt første gang i november 2015, og dengang vandt Langelands Hjertestarterforening Frivillighedsprisen, mens Erfaringskonsulenterne på Hjerte-, Lunge- og Karkirurgisk Afdeling på Odense Universitetshospital vandt Prisen for Den Gode Idé.

De penge, der følger med de to priser, skal videreudvikle samarbejdet med de frivillige eller skabe endnu bedre rammer for den frivillige indsats på stedet.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.