Jesper Stig Andersen - manden, der fik overbevist kommunen om, at fliserne omkring torvet er glatte - sammenligner sagsbehandlingen med den absurde engelske komikergruppe.

Svendborg: Både Svendborgs politikere og embedsmændene på rådhuset sammenlignes nu med den gakkede og absurde engelske komediegruppe Monty Python. Det sker oven på den seneste håndtering af sagen om de glatte fliser rundt omkring det nyrenoverede torv.

Afsenderen er Jesper Stig Andersen, der i januar satte cyprespotter op på de mange glatte fliser, og med sin gimmick efter måneders afvisning af problemerne fik embedsmænd og politikere til at erkende, at overfladen på fliserne er glatte.

I januar besluttede et politisk flertal at gøre noget ved det glatte fliser, men i påsken - næsten fire måneder senere - var der stadig intet sket, og endnu en sagesløs borger gled og slog hovedet i fliserne.

Efter Fyns Amts Avis' omtale af det uheld og kommunens forklaring, kunne Jesper Stig Andersen ikke holde sig tilbage på avisens facebookside, Vores Svendborg.

"Verdens dummeste undskyldning og Monty Python er nu de rene amatører i forhold til Svendborg Kommune", skrev han.

Få det nu fixet

Jesper Stig Andersen reagerede på kommunens forklaring om, at man ønsker at teste to løsninger - en sandblæsning og en kemisk behandling - og at det endnu ikke har været muligt, da det skal være frostfrit for at kunne foretage sidstnævnte.

"Vi kan ikke teste før det er frostfrit!!!!???? Hvad med at tage et par stykker indenfor og test dem der... Man bli'r sgu lidt træt...", skriver Jesper Stig Andersen.

Han fastslår, at sagen virker komisk, men at den også er alvorlig.

- Det handler jo om, at folk falder og kommer alvorligt til skade. Det er ikke en væg, der har en grim farve, siger Jesper Stig Andersen, der mener, at kommunen bør lære af byggemarkedet Jem og Fix.

- Er det ikke dem, har et slogan, der siger: Få det nu fixet. Det kunne kommunen lære af, siger han.

Afviser indendørs test

Birger Jensen (V), der er politisk ansvarlig for fliserne omkring torvet, afviser, at prøvefelterne kunne være rykket indendørs.

- Det gjorde man sidste gang, og det viste sig at være en dårlig ide, siger han.

- Vi synes, det er vigtigt at lave testen på stedet, så vi er sikre på, at vi vælger den rigtige løsning, og ikke skal til at lave det om igen. Vi har allerede brugt nok penge på det torv.

Hvis I havde lavet et indendørs prøvefelt, og det viste sig, at sandblæsning var den rigtige løsning, så kunne I have været færdige for længst?

- Ja, vi kunne have tunet det i to måneder, men jeg ønsker testen foretaget på stedet, det har udvalget besluttet, og det bakker jeg op om, siger Birger Jensen.

Torvet med den nye flisebelægning blev indviet den 13. december 2014. Den 23. januar 2017 besluttede et politisk flertal, at de glatte fliser skal overfladebehandles.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
Torvet: Glatte fliser er fortsat et mysterium

Torvet: Glatte fliser er fortsat et mysterium

3
Jette faldt på de glatte torvefliser: Nu er der nyt håb om erstatning

Jette faldt på de glatte torvefliser: Nu er der nyt håb om erstatning

Ny test: Hvide torvefliser er meget glatte

Ny test: Hvide torvefliser er meget glatte