Næsten et døgn nåede Kongeskibet Dannebrog at ligge i Svendborg Havn, inden det fortsætte på træningssejlads ud i Kattegat

Der var de royale og nysgerrige med kameraer og mobiltelefoner. En, der netop havde været til øjenlæge og havde brug for at trække lidt frisk luft op kajkanten.

Og så var der andre, der brugte ventetiden på Ærøfærgen på at iagttage Kongeskibet Dannebrog, der fredag klokken 10 kastede anker og stævnede ud fra Svendborg Havn.

Omkring otte minutter tog det for det 85 år gamle skib, der fungerer som residens for Kongehuset, men i øjeblikket er ude på den årlige såkaldte forskolesejlads, der blandt andet handler om, at kadetterne skal lære at ankomme til de forskellige havne, fortøjningsøvelser og manøvrere i farvande som det sydfynske, inden dronningens sommertogt går løs.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
15
Stor omvej til Svendborg: Kongeskibet sejlede den "forkerte" vej rundt om Fyn

Stor omvej til Svendborg: Kongeskibet sejlede den "forkerte" vej rundt om Fyn

Kongeskibet øver i Svendborg

Kongeskibet øver i Svendborg