Det vil i langt de fleste tilfælde give bedst mening at tage den korteste søvej.

Men ikke for Kongeskibet Dannebrog. I hvert fald ikke, hvis man nærstuderer den rute, det onsdag aften og natten til torsdag var ude på for til sidst at lande i Svendborg torsdag inden middagstid.

Ifølge Marinetraffic.com, der registrerer skibstrafikken, tog Kongehusets 85 år gamle flydende residens en længere omvej for at komme fra Faaborg til Svendborg onsdag til torsdag.

Hvor de fleste nok ville have valgt den lige strækning - syd om Fyn - satte Dannebrog klokken 17.36 kursen nordpå fra Horne Land. Præcis tre timer senere sneg den sig under Den nye Lillebæltsbro, og efter en længere afstikker op i Kattegat, satte den natten til torsdag kursen mod Storebæltsbroen.

Og i løbet af formiddagen torsdag sejlede Kongeskibet så langs den østfynske kyst og landede i Svendborg inden middagstid.

Se ruten på kortet her:

(Artiklen fortsætter under kortet)

Fyns Amts Avis ringede derfor til Kongehusets pressetjeneste, som torsdag ikke havde kendskab til den noget alternative rute og derfor ikke kunne hjælpe med at opklare omvejs-sejladsen.

Fyns Amts Avis tog derfor ned på kajkanten i Svendborg, hvor den næstkommanderende på Dannebrog forklarede, at der var en mening med galskaben:

- Det korte svar er, at det ikke handler om at komme først fra a til b. Det handler om træning, svarede orlogskaptajn Sten Bilde.

Kadetterne på Dannebrog skal på den såkaldte forskolesejlads blandt andet træne at ankomme til de forskellige havne, fortøjningsøvelser og manøvrere i farvande som det sydfynske, som er velegnet til den slags, fortalte orlogskaptajnen.

Fredag går turen videre op i Kattegat. Følg selv Dannebrog på Marinetraffics hjemmeside, hvor man kan plotte det seneste døgns sejlrute ind.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Se afgangen: Kongeskibet Dannebrog har lagt fra Svendborg Havn

Se afgangen: Kongeskibet Dannebrog har lagt fra Svendborg Havn

Kongeskibet øver i Svendborg

Kongeskibet øver i Svendborg