Jesper Ringsmose er ny daglig leder i Cafe Under Uret, og for den tjener- og læreruddannede er det drømmejobbet, han har ventet på i årevis. Så da muligheden bød sig, sagde han jobbet som lærer på Nymarkskolen op

Nok er Jesper Ringsmose læreruddannet. Alligevel er det ikke kvalifikationer, det skorter på for den nyslåede daglige leder af Cafe Under Uret i Gerritsgade, der blev solgt til nye ejere tidligere på året med overtagelse i begyndelsen af april.

Inden han blev færdig som lærer i 2005 fra Skaarup Seminarium uddannede han sig nemlig til tjener, hvor han stod i lære på blandt andet Valdemar Slot, og i årene mellem 1995 og 1999 har han i arbejdsmæssig forstand slået sine folder på et skisportshotel i Schweiz, Falsled Kro, Nr. 13 i Kullinggade og på restaurant i Tivoli i København.

Jesper Ringsmose

Cafe Under Uret i Gerritsgade tidligere på året blev købt af cafe Kræz-ejer Torben Nielsen. Overtagelsen var i april, og på samme tidspunkt tiltrådte Jesper Ringsmose som ny daglig leder af cafeen.Hidtil har han arbejdet som lærer på Nymarkskolen, men sagde sin stilling op, da han blev tilbudt stillingen på Cafe Under Uret.

Jesper Ringsmose er uddannet lærer fra 2005. Før det uddannede han sig først til butiksekspedient i 1989 og siden til tjener i 1995, hvor han blandt andet stod i lære på Valdemar Slot.

Han er 47 år gammel og født i Svendborg og har to døtre på henholdsvis 13 og 17 år.

Ringsmose er en berejst herre. I begyndelsen af 90'erne boede han to år i Californien, hvor han arbejde i en tennisklub og efterfølgende arbejde han et år på hotel i Sydtyskland og mellem 1995 og 1999 har han blandt andet arbejdet på et skisportshotel i Schweiz, Falsled Kro og Nr. 13 i Kullinggade i Svendborg.

Jo, kvalifikationerne er i orden, hvis man spørger hovedpersonen selv, der dog ikke lægger skjul på, at selvom han har arbejdet på restauranter og hoteller i både ind- og udland, så er tjansen som daglig leder af Cafe Under Uret i Svendborg med godt 40 medarbejdere under sig drømmejobbet.

- Allerede for otte år siden var jeg interesseret i at købe Under Uret, men jeg havde ikke finanserne til det. Men jeg har altså været interesseret i den forretning i flere år, for jeg har altid syntes, at cafeen er enormt hyggelig, og den har en beliggenhed, der gør, at den har et kæmpe potentiale, siger han og fortæller, at han sammen med de nye ejere allerede er begyndt at skære Under Uret til.

- Vi vil gerne have nogle af de yngre mennesker ind på cafeen, så vi giver rabat til studerende, der kan fremvise studiekort, fortæller han og nævner også ambitionen om at holde længere åbent sidst på ugen og lokke flere gæster til ved at servere drinks.

Jesper Ringsmose er Svendborgenser helt ind i hjertet. Han er født i Svendborg, hvor han også gik på handelsskolen - og med sin uddannelse som lærer har han siden 2005 arbejdet på Nymarkskolen med børn, der har det vanskeligt - dog med en toårig afstikker til Oure Idrætsefterskole, hvor han var kostskolepædagog.

Lærergerningen blev dog trumfet af Under Uret. Måske fordi Ringsmose har et særligt forhold til stedet.

- Jeg er kommet dernede fra mine ungdomsår. Mine venner og jeg sad og spillede kort der næsten hver eftermiddag, dengang det var et værtshus. Man kunne købe franske hotdog, kan jeg huske. Jo, jeg har et særligt forhold til cafeen, siger han og fortæller, at han ikke gik mange gange rundt om sig selv, før han sagde ja til jobtilbuddet fra de nye ejere.

- Men jeg tænker på, at jeg svigter de unge på Nymarkskolen lidt ved at stoppe. Men jeg blev nødt til at forfølge min drøm, lyder det fra 47-årige Jesper Ringsmose, der på spørgsmålet om, hvad han mon foretager sig om 10 år har svært ved at finde et klart svar.

- Fremtiden er uvis, men jeg håber, at jeg er i restaurationsbranchen. Og meget gerne under uret. Og ellers har jeg måske min egen cafe. Hvem ved? spørger Ringsmose, hvormed man fornemmer, at drømmen om at få foden under egen cafe spøger hos Jesper Ringsmose.

  • Af: