Musikerne Erik Andersen, Martin Blom Hansen, Ole Hansson og sangerinden Lili Winkel mødtes til Kloster Moster revivalkoncert i 2015. De besluttede at hylde deres afdøde sangskriver Dan Andersen med cd. Den udkommer lørdag ved koncert på Arne B.

Svendborg: De fire modne musikere, guitarist og sanger Martin Blom Hansen, Århus, sanger og guitarist Erik Andersen, København, bassist Ole Hansson og sangerinden Lili Winkel er stadig aktive alle fire på den danske musikscene.

De mødtes i 1970erne, hvor musik-og teaterlivet også glødede i Svendborg. Spillede sange af en af sydfyns aktive sangskrivere Dan Andersen på det nyåbnede Kloster Moster. Da de i sommeren 2015 igen spillede sammen på Harders til revivalkoncert for den legendariske spillested på Banepladsen, var det igen med sange af Dan Andersen.

Sange af Dan Andersen

"Kvartetten" er: Erik Andersen, vokal og guitar, Ole Hansson, bas, Lili Winkel,vokal og Martin Blom Hansen, guitar og vokal. Lørdag giver de releasekoncert på Arne B. i Svendborg på ny cd med 12 sange af deres sangskriver fra 70ernes musikmiljø i Svendborg, Dan Andersen. Han døde i 2008, men hans sange synes bandet er langtidsholdbare. Det er første gang de 11 sange udgives.Dan Andersen mødte i 1973 sanger og guitarist Erik Andersen. Senere kom sanger og perkussist Peder Thurøe til. Det gik løs på Kloster Moster og byens dynamiske og kreative musik-og teatermiljø med sange som "Esso og Shell", "Jeg er splitterravende gal", "Dronning Margrethe". Trioen blev kvartet med først Martin Blom Hansen på bas. Senere kom Ole Hansson og overtog bassen. I 1979 åbnede folk fra kollektivet " 2. oktober" det ny spillested Kloster Moster. I juni 2015 mødtes "Kvartetten" og spillede Dan Andersen sange ved revivalkoncert for Kloster Moster på Harders. Nu mødes "Kvartetten" igen til release på cden "Sange af Dan Andersen" på Arne B. lørdag kl. 15. Dagen efter udgives cden i København.   

- Da vi var færdige med koncerten, kiggede vi på hinanden. Vi nægtede, at de sange skulle tilbage i skuffen. Vi kunne kun finde én, som var udgivet før. De skulle indspilles, fortæller Martin Blom Hansen.

- Dans sange er til trods for, de er skrevet for 40 år siden, stadig aktuelle i indholdet og har en stor værdi og kvalitet. De er simpelthed langtidsholdbare. Samtidig fortjener det musiske og kulturelle miljø i Svendborg i 1970erne, hvor alting spirede og groede og utallige orkestre og bands og flere teatre groede frem i fælles inspiration, en dokumentation, siger han, der sammen med de tre andre i eftermiddag mødes som "Kvartetten" til koncert-release af "Sange af Dan Andersen" på Arne B.

- Det var klart Dan og andre fra dengang, som ligesom satte spiren til det blomstrende musikmiljø, byen har i dag. Det er også en hyldest til Dan Andersen, som skrev stærke sange frem til sin død i 2008 på sin særlige autodidakte måde. Til de folk, som lagde grunden til steder som "Værtshus 106" og "Kloster Moster", siger Martin Blom Hansen.

- Nu hvor vi alle spiller i andre sammenhænge landet over, kan vi godt blive lidt varme om hjertet over, at der i Svendborg i dag er spillesteder som Arne B. og Harders. Det miljø for musikken findes ikke mange andre steder. Bare der gjorde, siger musikeren, der glæder sig til sammen med de tre andre at skabe et lille stykke evigt aktuelt musikhistorie.

- Det bliver en stor eftermiddag, siger han.

Det er lørdag klokken 15.

 

  • Af: