Svendborg: Svendborg Museum rykker nu ind på Cafe Wø i den gamle brandstation på Torvet med fire historiske foredrag. Ved premieren onsdag den 5. april fortæller museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen om Svendborg, slavehandel og forbindelsen til Dansk Vestindien. Museumsinspektøren fortæller blandt andet historien om Danmarks største slavehandler, Jens Adolph Kiøge, der var født og opvokset i Svendborg.

Onsdag den 19. april er emnet jernaldersmeden fra Lundeborg, og det er lagt i hænderne på museumsinspektør Marie Vang Posselt. Onsdag den 3. maj er Nils Valdersdorf Jensen tilbage i fortællerhjørnet med en beretning om de sydfynske nazister, og museumschef Esben Hedegaard slutter foredragsrækken onsdag den 17. maj med fortællingen: Siamesiske forbindelser - en historie om ØK's glemte børn. Alle foredrag starter klokken 10 og varer tre kvarter. Foredragene er gratis for medlemmer af museumsforeningen, mens alle andre må slipper en 50'er for hvert foredrag. (gru)

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.