35-årig mand idømt 20 dages ubetinget fængsel for trusler mod to socialrådgivere.

Svendborg: En 35-årig mand er idømt 20 dages ubetinget fængsel for at have fremsat grove trusler mod to socialrådgivere fra Svendborg Kommune.

Truslerne blev fremsat den 15. januar 2015, da den 35-årige ringede til socialforvaltningen med et håb om at få hjælp til at få løst et akut boligproblem for sig selv, sin kæreste og deres et år gamle datter.

Da han ikke fik den hjælp, han havde håbet på, sagde han til den kvindelige socialrådgiver, at han ville "komme ned med en flok af sine perkervenner". Senere samme dag fik han telefonisk kontakt til en mandlig socialrådgiver, som han fortalte, at han ville "skyde i hovedet" og "sende 20 indvandrere efter, som ville kneppe ham i røven".

Den 35-årige blev i byretten idømt 20 dages ubetinget fængsel, og nu har landrettet stadfæstet dommen. Han er tidligere straffet for grov vold.

Parret stod lige efter episoden i 2015 frem i Fyns Amts Avis og viste deres skimmelsvampeangrebne lejlighed frem, og her fortalte den 35-årige, at han havde overreageret efter, at han havde fået den besked, at kommunen ikke kunne hjælpe og i stedet henviste til forsorgshjemmet.

Kommunen forklarede siden, at henvisningen til forsorgshjemmet var en misforståelse og ment som en generel information.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.