Realdania-støtte på 350.000 kroner skubber genskabelsen af Fattiggårdens have et stort skridt fremad.

Svendborg: Ideen om at genskabe den gamle fattiggårdshave ved Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg har fået et gevaldigt skub i den rigtige retning, efter at Realdania har besluttet at støtte projektet med 350.000 kroner.

Projektet i Svendborg har været i gang i nogle år med frivillighedsgruppen Museumshavens Venner som indpiskere.

- Vi vil gøre Fattiggårdens enestående have til hele Svendborgs fristed. Haven skal både være et sted, hvor alle er velkomne dagen lang og året rundt. Et sted, hvor udsatte borgere kan opbygge livsglæde og stolthed ved at løse store eller små arbejdsopgaver i den fredede have og indgå i et større, socialt fællesskab om bevaringen og vedligeholdelsen af haven, siger Lene Hansen fra Museumshavens Venner i en pressemeddelelse.

Fattiggårdens have er den grønne ramme om Svendborgs fredede fattiggård fra 1872, der huser Danmarks Forsorgsmuseum. I fattiggårdshaven blev de indlagte fra 1872 til 1974 sat i arbejde. De dyrkede grønsager til husholdningen, og inspektørens prydhave blev luget og passet.

I 2014 stiftede en gruppe på omkring 20 frivillige Museumshavens Venner og tog fat på at genoplive Fattiggårdens have.

Pengene til fattiggårdshaven er bevilget som et led i Realdania-kampagnen "Underværker", hvor 18 forskellige ildsjæleprojekter over hele landet støttes med i alt 7,7 millioner kroner.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.