Første semifinale: Bulldogs slået i overtiden

Der var ild på isen, da spillerne fra Odense Bulldogs løb ind til den første DM-semifinale på fynsk is i fire år. Foto: Yilmaz Polat

Første semifinale: Bulldogs slået i overtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontroversiel udvisning til Dale Mitchell 12 sekunder før tid i den ordinære kamp betød powerplay til Gentofte, som scorede sejrsmålet til 2-1 i første minut af overtiden.

Ishockey: Odense Bulldogs tabte den første DM-semifinale, da Gentofte Stars fortsatte med at overraske og vandt 2-1 i Odense efter overtid sent tirsdag aften.

Sejrsmålet blev scoret af finske Marko Virtala i powerplay fire mod tre efter et halvt minuts spil af den første overtidsperiode efter en kontroversiel udvisning til Bulldogs-profilen Dale Mitchell 12 sekunder før tid i den ordinære kamp.

Dale Mitchell røg ud i to plus to minutter for high sticking mod en Gentofte-spiller, da Bulldogs-spydspidsen rykkede fri og var på vej alene igennem ved banden ved banens midte.

Publikum piftede, men Gentofte fik fordel af at være i overtal fra starten af overtiden.

Alle tre mål i kampen blev scoret i powerplay.

Den første semifinale på fynsk is i fire år blev åbnet med ild på isen. Store flammer blussede op fra seks kasser, da spillerne løb på isen til klapsalver og piften fra de 1507 forventningsfulde tilskuere til en sen tirsdagsstund omkring forårsjævndøgn.

Bulldogs-dragen spyede ild fra første sekund. Rasmus Bjerrum var tæt på efter 50 sekunder, men hans forsøg tæt under mål blev reddet af Gentoftes målmand, Teemu Seppänen.

Den blot 166 cm høje finne er en af årsagerne til Gentoftes succes i denne sæson, hvor klubben for første gang i 20 år er med i slutspillet. Det er kun tre år siden, klubben rykkede op i ligaen efter at have været 15 år uden for den bedste række. Men holdets solide defensiv og strukturerede spil på isen sendte i kvartfinalerne grundspilsvinder Aalborg ud efter syv kampe.

Bulldogs havde det meste spil og de fleste chancer i første periode, hvor begge hold spillede disciplineret og undgik udvisninger.

Odense Bulldogs-Gentofte Stars 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)
Ishockey, DM-semifinale, 1. kamp
Mål: 0-1 Luis Blak Olsen (25.34). Assist: Anders Fisker og Andre Pison.

1-1 Simon Grønvaldt (27.58). Assist: Dale Mitchell og Martin Larsen.

1-2 Marko Virtala (60.31). Assist: Teemu Virtala og Jesse Jyrkkio.

Udvisninger: Odense Bulldogs: 6 x 2 min. Gentofte Stars: 3 x 2 min.

Bedste spillere: Odense Bulldogs: Michael Eskesen. Gentofte Stars: Marko Virtala.

Dommere: Jan Bigum og Thomas Buchardt Andersen.

Tilskuere: 1507.

Næste kamp: 2. DM-semifinale fredag 24. marts kl. 19.30: Gentofte Stars-Odense Bulldogs.

Bemærkninger: Gentofte Stars fører 1-0 i kampe. Der spilles bedst af syv kampe.
Sebastian Strandberg i et gennembrud i sin første slutspilskamp. Strandberg var tilbage hos Odense Bulldogs efter en månedlang skadespause. Foto: Yilmaz Polat
Sebastian Strandberg i et gennembrud i sin første slutspilskamp. Strandberg var tilbage hos Odense Bulldogs efter en månedlang skadespause. Foto: Yilmaz Polat

To mål i powerplay

Gentofte kom bedst ud til anden periode og fik lagt tryk på hjemmeholdet. Bulldogs-backen Andreas Pedersen fik kampens første udvisning, og efter et minut i powerplay slog Gentofte til.

Luis Blak Olsen sendte pucken forbi Bulldogs' tjekkiske målmand, Tadeas Galansky, efter et længere angreb, hvor Gentofte få sekunder forinden havde haft en kæmpe chance.

Gentofte-klanen i det ene hjørne af Odense Isstadion jublede, men Bulldogs svarede hurtigt igen.

Da Gentofte blev ramt af den første udvisning for at skyde pucken ud af spil i egen zone, gik der kun 45 sekunder i powerplay, før Bulldogs udlignede til 1-1.

Efter klumpspil foran Teemu Seppänens mål fik Simon Grønvaldt pirket pucken ind til et fynsk jubelbrøl på lægterne.

Der var slagsmål på isen, da Dale Mitchell blev væltet omkuld af Jesse Jyrkkio, der fik to gange to minutter i straffeboksen. Til højlydt pibekoncert blev publikumsyndling Mitchell også vist ud i to gange to minutter for roughing.

Odense Bulldogs' evigt fightende Martin Larsen får en flyvetur over for Gentoftes finske back Mario Koponen. Foto: Yilmaz Polat
Odense Bulldogs' evigt fightende Martin Larsen får en flyvetur over for Gentoftes finske back Mario Koponen. Foto: Yilmaz Polat

Topscorer savnet

Bulldogs havde ganske mange skud på mål, men uden den skadede topscorer Tony Romano var der for lidt bid i offensiven. Sebastian Strandberg fik et fornuftigt comeback efter en månedlang skadespause, men kampformen er der naturligvis ikke endnu.

Begge hold var påpasselige med ikke at lave fejl i tredje periode, og det lykkedes at holde sig fra straffeboksen bortset fra Mitchells kampafgørende udvisning til sidst.

Men serien er fortsat helt åben, og Bulldogs har vundet begge kampe i Gentofte i denne sæsons grundspil. Næste chance er på fredag i Gentofte, der ikke er vant til at spille semifinaler.

Første semifinale: Bulldogs slået i overtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce