Otterup er næsten sikret forbliven i 1. division efter at have knust Fredericia med offensivt 4-2-forsvar.

Håndbold: Fredericia blev blæst ud af Nordfyn efter en fænomenal forsvars-fest af træner Torben Sørensens tropper, der med sejren på 27-18 er tæt på at sikre en ny sæson i 1. division tre runder før afslutningen.

Otterup er efter fire sejre i træk fire point foran Odder, der ligger på den første plads, hvor der skal spilles om at undgå nedrykning. Samtidig er Otterup bedre indbyrdes end Odder, så nordfynboerne kan på lørdag med sindsro drage til Nordsjælland, der rykker i ligaen.

- Men Odder skal møde tre bundhold, så vi er absolut ikke i mål endnu, formanede træner Torben Sørensen.

Otterup var toptændt fra starten med primært Mats Gordon Krog og Mathias Jensen liggende fremme i et 4-2-forsvar, som Fredericia aldrig fandt løsningen på. Rune Andersen og Rasmus Søby i gæsternes bagkæde blev lukket ned og Otterups tyggegummi-tyggende målmand Kristian Poulsen tog for sig af retterne, når Fredericia endelig kom væltende ind over stregen.

Med en meget stærk Thomas Poulsen på venstre back og en storspillende Simon Omme blev Fredericia taget på sengen og fra 5-1 holdt Otterup stort bare skruen i vandet.

Hos Fredericia var den fynske træner Ole Bruun Andersen på overarbejde med sin makker Jesper Houmark, der overtager holdet til sommer. Fredericia ønskede ikke at forlænge med fynboen, selv om han har ført holdet fra 3. division til 1. division hurtigere end forventet.

Fra den omvendte kamp var der et par regninger, der skulle betales og der var et hårdt pres på dommerparret Henrik G. Nielsen og Jeppe Theis Vestergaard, der holdt hovedet koldt, selv om de bestemt også lavede par mærkværdige kendelser.

Men gæsterne blev frustrerede og det gik helt galt for Anders Munch, der fik en en to minutters udvisning og herefter fik endnu to minutter for at skubbe til en Otterup-spiller efterfølgende på grund af brok. Sådan så Fredericia det ikke og nedlagde protest, som de efterfølgende trak tilbage. Til gengæld kom han i åndeligt klammeri med nogle nordfynske tilskuere.

- Hold da din kæft, din lille nar, råbte Anders Munch op mod tilskuerne, inden han blev dæmpet.

- Vi holdt fast ved 4-2-forsvaret og selv om vi ikke straffede 7 mod 6-spillet nok, så passede vi på bolden og stærkt, at Kristian Poulsen for tredje gang i træk holdt scoren under tyve mål, sagde en glad Torben Sørensen.

Der var brok og knubbede ord fra backen Søby med jævne mellemrum mod dommerne og frustrationerne over det nordfynske bolværk, og det var helt symptomatisk for indsatsen, at Thomas Poulsen undervejs blev syet med tre sting over øjet af sin lægestuderende holdkammerat Mathias Jensen ....

Kampen kort


Otterup-Fredericia 27-19 (12-8)
1. division, mænd

Kampens gang: 5-1, 7-4 (12-8), 14-11, 17-12, 20-15, 24-15, 27-19

Udvisninger: Otterup: 5x2 Fredericia 4x2 (1x2 personlig)

Otterup: Simon Omme 7, Thomas Poulsen 5, Mathias Hedegaard 3, Frederik Hildebrandt Nielsen 3, Mats Gordon Krog 3, Mikel Christensen 2, Mathias Jensen 1, Anders Poulsen 1, Kristian Ruben Poulsen 1 og Thomas Blicher Bech 1.

Fredericia: Kasper Nielsen 4, Marcus Rahbek 4, Rune Andersen 3, Jakob Frederiksen 2, Anders Sell 2, Søren Emil Jochumsen, Niklas Andreasen 1, Jacob Lyhne 1, Rasmus Søby 1.

Bedste spillere: Otterup: Thomas Poulsen Fredericia: Kasper Nielsen.

Dommere: Henrik G. Nielsen og Jeppe Theis Vestergaard - klarede svær kamp ok.

Tilskuere: 485
Næste kamp: Lørdag 15.00, Nordsjælland-Otterup

  • fyens.dk