Når Loop Fitness åbner på Ørbækvej den 1. april, er der seks fitnesscentre indenfor bygrænsen i Svendborg.

Svendborg: Der har aldrig været større mulighed for at komme i god form i et fitnesscenter i Svendborg.

Den 1. april slås dørene op for kæden Loop Fitness i krydset ved Nyborgvej og Ørbækvej, og med åbningen er der seks forskellige fitnesscentre at vælge imellem inden for bygrænsen i Svendborg.

Udover det nye Loop Fitness er det Fitness.dk på Nyborgvej, Fitness World i Jernbanegade, Solo Fitness på Johs. Jørgensens Vej, Performance Gym på Østre Havnevej og SG Fitnesscenter i SG-huset.

Voldsom vækst

Loop Fitness er den sidste nye i rækken af fitnesskæder, og den præsenterer et koncept, hvor det er muligt at komme i form ved 24 minutters daglig træning. Det forklarer Cristina Thorbjørnsen, der bliver daglig leder af det nye center i Svendborg.

- Konceptet er, at man ved at gennemføre en cirkel med 16 maskiner kan træne alle muskelgrupper på 24 minutter. På den måde er træningen meget anderledes, og vi skiller os også ud ved at have en cirkel til børn mellem 8 og 14 år, fortæller Cristina Thorbjørnsen.

En undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut viser, at antallet af såkaldt kommercielle motions- og fitnesscentre vokser år for år og nu nærmer sig 700. Antallet er steget med 44 procent siden 2010, og i fitnessbranchen ser man ingen tegn på, at markedet er ved at være mættet.

Morten Brustad, direktør i brancheorganisationen Dansk Fitness og Helseorganisation, mener, at danskerne trives rigtig godt med fitness.

- Danskerne forbinder i stigende grad motion med god livskvalitet, og fitnesscentrene rammer både en masse danskere, som aldrig har været idrætsaktive, og masser af danskere, som altid har været aktive, men som nu nemmere kan få deres træning indpasset i en travl hverdag. De kan nu dyrke motion i nogle fantastiske rammer på nogle meget fleksible vilkår, siger Morten Brustad.

Nationalt mål

Det er et nationalt mål, at 75 procent af danskerne i 2025 skal være idrætsaktive. I dag er det tal omkring 61 procent.

- På den baggrund mener jeg, at der er plads til flere centre, og da der samtidig er nogle meget dygtige folk, som er med til at udvikle fitnessmarkedet, så tror jeg fortsat, der er et vækstpotentiale, siger branchedirektøren.

Loop Fitness har 68 centre over hele landet, og konceptet er, at medlemmerne får hver en nøgle, så de kan låse sig ind og træne i tidsrummet mellem klokken fem om morgenen og klokken 22 om aftenen.

Der er rabatordninger for børn og studerende samt for medlemmer af Ældresagen og Diabetesforeningen.

Se detaljer om de seks fitnesscentre i Svendborg by her:

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.