Intern strid: Venligboerne vil have sagen lukket

Medieansvarlig hos Venligboerne, Anette Lykke Nielson, vil hellere koncentrere sig om arbejdet med flygtninge end at bruge tid på interne uenigheder. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Intern strid: Venligboerne vil have sagen lukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venligboerne Odense og Fyns medieansvarlige tager afstand fra kritikken fra de tre tidligere medlemmer.

Anette Lykke Nielson, du er medieansvarlig for Venligboerne Odense og Fyn. Hvor ofte ekskluderer I medlemmer fra foreningen?

- Det er første gang, det er sket. Det har ikke været sjovt, det har været en lang, trættende sag, som har påvirket mange mennesker. Nu vil vi have lukket den, så vi i stedet kan bruge tid på at hjælpe flygtningene.

Kan du ikke forstå, at de tre, som synes, de har lagt meget arbejde i Venligboerne, har svært ved at forstå, at de ikke længere er velkomne i foreningen?

- De har fået mange henstillinger, før de blev ekskluderet. Der har længe været en grov tone fra især to af personerne, der har været fjendtlige i deres kommunikation. Venligboere skal være venlige, det står i vores værdisæt, og det kender de godt, så det burde ikke komme bag på dem.

Inden det kom så langt, truede I skriftligt den ene med at blive meldt til politiet. Er det sket?

- Nej, men vi har måttet tage et professionelt ansvar i forhold til de ting, der er blevet doneret af folk til Tøjkælderen, og i forhold til de ting der er købt for støtteforeningens midler. Hvis ikke det var lykkedes at få tingene igen, ville vi have været nødsaget til at drøfte problematikken med kommunen.

Hvilke regler er det, de tre har overtrådt?

- For det første er der den fjendtlige tone, for det andet har det været svært at komme i dialog med den ansvarlige for Tøjkælderen, da vedkommende ikke ønskede det. For det tredje har vi fået henvendelser fra forskellige personer, der - uafhængigt af hinanden - har fortalt om uhensigtsmæssige ting, som er foregået. For eksempel hamstring af tøj og at nogle etniske grupper har haft fortrinsret over andre. Det hører kke hjemme hos Venligboerne.

Ifølge de tre tidligere venligboere arbejder I fra Kommunikationsgruppen ikke med flygtninge som i eksempelvis Tøjkælderen. Er det rigtigt?

- Nej, det passer simpelthen ikke. Flere af os arbejder direkte i kontakt med flygtninge hver eneste dag. Tidligere har jeg haft vagter i Tøjkælderen.

Oplevede du da nogle af de problemer, I senere har fået fortalt om?

- Nej, men jeg var der også kun lige omkring åbningen, da jeg har andre opgaver i Venligboerne.

Hvad gør I for at undgå sager som denne fremover?

- Vi er i gang med at lave samarbejdsaftaler for at undgå, at der i fremtiden skal opstå lignende situationer.

Hvorfor er det jer, der skal bestemme det? Er Venligboerne ikke en autonom bevægelse, hvor der er plads til alle?

- Jo, men fordi vi er så mange mennesker involveret, er det vigtigt med nogle overordnede retningslinjer. Det er vigtigt, at dialog og kommunikation foregår på ordentlig vis også i forhold til at give den rigtige hjælp og tryghed til vores nye medborgere.

Er der ikke plads til andre end kvinder i Venligboerne?

- Jo, der har da tidligere været en mand med, og mænd er velkomne i Venligboerne. Jeg tænker også, at det nok mest er kvinder, der har lyst til at hjælpe på den her måde.

Hvad mener du om, at de tre tidligere venligboere fortsat hjælper flygtninge, fordi de er kendt i flygtningemiljøet?

- De må hjælpe alt det, de vil. De har bare ikke vist evner for at leve op til de retningslinjer og værdier, Venligboerne har.

Intern strid: Venligboerne vil have sagen lukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce