Udvalgspolitikere skal inden længe tage stilling til, hvem der skal have lov at få deres lejekontrakter forlænget på Frederiksøen. Grundlaget for beslutningen bliver beretninger fra lejerne selv.

Svendborg: Nogle får lov at blive, og nogle risikerer at blive valgt fra til fordel for andre. Det er de lidt nervepirrende realiteter for de kunsthåndværkere, små erhvervsdrivende og andre aktører, der har til huse i Svendborg Kommunens bygninger på Frederiksøen i Svendborg Havn.

1. marts skal hver lejer aflevere en såkaldt statusredegørelse til kommunen, der beskriver, hvad de har bedrevet, siden de flyttede ind i sensommeren, og hvordan de fremover har tænkt sig at bidrage til livet på værftsøen. De redegørelser skal give politikerne i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget et grundlag for at beslutte, hvem der skal have forlænget deres lejekontrakt med et år eller to, og hvem der må rykke ud for at give plads til, at nogle nye kan komme ind og vise, hvad de har at byde på.

Der er sådan set lagt op til, at det så er nu, vi går i et mere permanent mode, og at vi i forbindelse med budgetforhandlingerne til 2020-budgettet ser på, hvad der skal investeres i af mere permanent karakter ovre på Frederiksøen. 

Henrik Nielsen (K), formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget

- De skal gøre sig lækre, siger udvalgsformand Henrik Nielsen (K) med et glimt i øjet.

 

Ingen afklaring om fremtiden

Men alvor er der nu også i det. For det hele handler for politikerne og kommunen om at blive klog på, hvad den attraktive adresse midt i Svendborgs maritime hjerte skal rumme i fremtiden. Siden øen åbnede som delvist rekreativt område i sommeren 2014, er de gamle værftsbygninger langsomt blevet beboet af en stribe forskellige hovedsagligt kreative sjæle, hvilket betragtes som midlertidige aktiviteter, der skal give et billede af, hvad der kan og ikke kan leve, virke og gøde rekreativiteten på øen. 

Hvad der skal være fremover på Frederiksøen, er endnu ikke afklaret.

- Der er sådan set lagt op til, at det så er nu, vi går i et mere permanent mode, og at vi i forbindelse med budgetforhandlingerne til 2020-budgettet ser på, hvad der skal investeres i af mere permanent karakter ovre på Frederiksøen. Men vi tager altså en runde mere på de her to-tre år, hvor vi får afprøvet de her midlertidige aktiviteter, siger Henrik Nielsen og pointerer, at kommunen særligt er interesseret i at få prøvet outdoor-aktiviteter prøvet af.

Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget skal behandle de såkaldte partnerskabsaftaler på april-mødet.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.