Forelsket politimand får betinget dom for kontakt til kvinde

Det er altid alvorligt, når en politimand misbruger sin magt, siger Retten i Roskilde. Men det er en formildende omstændighed, når politimanden mister sin dømmekraft på grund af forelskelse (arkivfoto).

Forelsket politimand får betinget dom for kontakt til kvinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde til fængslet mand i narkosag lokkede betjent til at sende sms'er med sexfantasier, mener retten.

Når man er i sine følelsers vold, kan man miste kontrollen.

Med den begrundelse idømmer Retten i Roskilde onsdag en forelsket politimand betinget fængsel i 14 dage for magtmisbrug.

Han gik for vidt, da han skulle kontrollere besøg mellem en varetægtsfængslet mand i en stor narkosag og dennes hustru.

Men han frifindes for at at have sendt sms'er og fotos af seksuel karakter til kvinden. Blandt andet fik hun hans penis og bare overkrop at se.

Det var nemlig kvinden, der ifølge retten "opfordrede og lokkede" den 48-årige mand til at sende sms'er med avancerede sexfantasier.

Det har stor betydning, at den telefon, som politimanden havde fået af Midt- og Vestsjællands Politi, også kunne bruges privat.

På grund af kvindens lokkende opførsel har han derfor ikke i denne sammenhæng misbrugt sin stilling hverken overfor hende eller arbejdsgiveren.

Men det er til gengæld sket på to andre måder, mener domsmandsretten i Roskilde.

For det første da han forlangte, at hun afleverede breve til sin fængslede mand i fysisk form, selv om de ligeså godt kunne have været sendt elektronisk.

Dette skyldtes hans forelskelse og ønske om kontakt med kvinden, vurderer retten - og siger samtidig, at dette var embedsmisbrug.

For det andet gik han over stregen ved at skrive, "det er jo mig, der bestemmer hahaha", da hun angiveligt ønskede at få sex med sin ægtefælle under et besøg.

Den 48-årige havde ikke kompetence til at ophæve besøgskontrollen eller at give dispensation. Derfor er hans "hahaha"-besked udtryk for misbrug af stillingen.

Misbrug af magt er altid alvorligt, lyder det fra Retten i Roskilde.

Men da den tiltalte på grund af sine følelser mistede dømmekraften, er straffen på 14 dages fængsel gjort betinget.

Senioranklager Line Scharf siger efter dommen, at hun ikke mener, det er afgørende for sagen, om han var i sine følelsers vold eller ej.

- Han bør jo være professionel uanet hvad. Men jeg har ikke nogen bemærkninger til, at retten har lagt vægt på det i sin afgørelse, siger hun.

Ifølge Line Scharf var det vigtigt, at der blev dømt for stillingsmisbrug. Anklagemyndigheden har endnu ikke taget stilling til, om dommen skal ankes.

Forelsket politimand får betinget dom for kontakt til kvinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce