Miljøpris til Søndersø


Miljøpris til Søndersø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SØNDERSØ: Idrætsforeninger og spejdere i Søndersø Kommune har sat en ære i at spare på el og vand. Besparelser på op til 75 procent på vandforbruget og 40 procent på energien i klubhusene har givet kontant bonus. Og nu høster kommunen også anerkendelse for miljøaftalerne.

Forleden fik kommunen Danmarks Idræts-Forbunds miljøpris - årets Torkil - som den må dele med formand for DIF-Viborg, Erik Preisler. Ved overrækkelsen af checken på 10.000 kroner og en original akvarel af DIF's miljøfrø Torkil sagde formanden for miljøkomiteen og nuværende EU-parlamentariker, Lone Dybkjær.

- Det moderne samfund har brug for ildsjæle, og ildsjælene har brug for, at nogen bakker dem op. Vi kan ikke sige, at kommunen er mere vigtig eller prisværdig end ildsjælen - eller omvendt - og ønsker derfor at belønne begge.

Sparepærer er in

Fra midten af 2000 til midten af 2001 deltog Søndersø Kommune i et ét-årigt forsøgsprojekt i samarbejde med det lokale idrætsliv og DIF. Formålet var at sætte fokus på en mere miljørigtig drift af klubhuse samt spejderhytter. I projektperioden har klubberne arbejdet med at optimere belysning, el- og vandforbrug - både inden- og udendørs på idrætsanlæggene. Almindelige pærer er udskiftet med sparepærer, el- og vandmålerne er fulgt med nidkærhed, og der er ophængt informationstavler og fremstillet plakater for at drosle ned på forbruget af de dyre dråber i omklædningsrummene.

Penge til idrætslivet

-Vi er utroligt glade for anerkendelsen fra DIF. Det er rart, at der bliver lagt mærke til indsatsen, siger formand for folkeoplysningsudvalget Knud Pedersen. Han forventer, at klubberne forsætter indsatsen for at spare på energi og vand. Ikke mindst fordi, at de sparede udgifter til energi bliver i idrætslivet i puljer til nyanlæg og drift.

Som en udløber af aftalen har kommunen udskiftet pærerne i lysanlægget på Søndersø Stadion. Det har givet en besparelse på 54 procent i el-forbruget. Og snart kommer turen til lysanlægget på banerne i Særslev, Vigerslev og Veflinge.

Indeklimaet er forbedret hos skytterne i Særslev Skytteforening. De kvæles ikke længere af lugt og krudtslam efter de har fået et nyt ventilationanlæg med genindvinding fra kommunen.

- Vi arbejder også med planer om bevægelses-følere i klubhusene. De kan være med til at spare på strømmen, siger Knud Pedersen.

Miljøpris til Søndersø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce