Ung kunstner reagerer på politisk populisme

Jester kalder Dante Galic dette maleri, der ermed på udstillingen.

Ung kunstner reagerer på politisk populisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Dante Galic bruger hofnaren som billede, når han snart er aktuel med udstilling i Dok 5000 i Odense

Siden han var 13 år har Dante Galic malet indtryk af de politiske billeder, der er fløjet forbi ham i nyhedsstrømmen. Derfor er det ikke overraskende, at hans næste udstilling, der finder sted i Dok 5000 fra 22.-24. september, har politik som tema.

- Udstilling blev lavet som en reaktion på den drastiske stigning af populistiske partier rundt omkring i Europa og Donald Trumps markante popularitet i USA, forklarer Dante Galic, der siden er blevet voksen og har gjort kunst til sit arbejde.

- Udstillingen skal tages som et varsel eller en perspektivering til Tyskland i 1939, hvor alle før den store krig, også gik rundt og sagde, at det ikke kunne ske, fortsætter han, der har brugt nogle kristne symboler i billederne. Blandt andet i billedet Agnus Dei, som betyder guds lam, og som i Dante Galics version er en fortælling om en hofnar, som er fanget i et dystopisk højrefløjssamfund, hvor han som den eneste prøver at sprede et budskab om fred og tolerance. Dante Galic kalder sin stil for neo grotesk, da den er en blanding af barokkens og klassicismens store malere tilgået med humor.

Udstillingen er åben for alle, og kan man ikke vente med at se hvilke værker, der er med, kan man klikke ind på kunstnerens hjemmeside, der hedder det samme som han og se mange af dem.

Som traditionen byder maler kunstneren sig selv ind i værket. Et selvportræt kan man finde under titlen
Som traditionen byder maler kunstneren sig selv ind i værket. Et selvportræt kan man finde under titlen "Dubravko".
Dante Galic begyndte allerede at udstille som teenager -  og billedet af ham her er derfor nogle år gammelt. Siden er han blandt andet kommet med i kunstnerkollektiv på Odense Havn og har udstillet i Kulturmaskinen.
Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Dante Galic begyndte allerede at udstille som teenager - og billedet af ham her er derfor nogle år gammelt. Siden er han blandt andet kommet med i kunstnerkollektiv på Odense Havn og har udstillet i Kulturmaskinen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ung kunstner reagerer på politisk populisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce