Allan Olsen er med band igen

Publikum kan glæde sig til en tændt Olsen.
Foto: Lars Aarøe

Allan Olsen er med band igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONCERT: Skrivekrampen forsvandt, og Olsen er atter tændt

CENTRUM: Yin og Yang kalder Allan Olsen det.

- Når jeg længe nok har forholdt mig til roadies og svaret på bassistens spørgsmål om, hvor vi overnatter den 28.maj næste år, så tager jeg ud og spiller alene, siger han i et spritnyt brev til sine fans.

- Men efter 60-70 lignende situationer begynder man at blive opmærksom på sig selv på en lidt anstrengende måde. En ny bandperiode nærmer sig.

Og der er Allan Olsen nu.

Når han lørdag aften giver koncert på amfiscenen er det med drengene Anders Pedersen, Nicolai Land, Claus Hvass, Gæst Vincent, Jacob Mygind og Peter Boesen i ryggen.

Og det betyder formentlig en sensommeraften i det fri med legelyst og spilleglæde.

Olsen, som Olsen er ligenu.

Den klartseende mand, som formår at karakterisere verden og os allesammen med ironi og ømhed, har nemlig også et godt blik for sig selv.

Nogen stilstandsmand er han ikke. Kravene til ægthed er evigt høje.

Træt af image

Han kommer med det mere eksperimenterende og stramme album "Onomatopoetikon" som det nyeste i guitartasken.

- Jeg var træt af at være denne, de skæve eksistensers, storrygende sanger. Hver gang aviserne skulle tage et billede, skulle der helst ligge mindst 60 smøger og en adfærdsvanskelig eskimo foran mig, har Olsen sagt om baggrunden for det lidt anderledes tjekkede album.

Skriveblokering

"Onomapoetikon" blev til efter en lang periode med skriveblokering.

Olsen havde fået det, han gik og drømte om som ung natportier på Bechs Hotel og arbejdsmand på jernstøberiet Alpha Diesel hjemme i Frederikshavn.

Skrivekrampen ramte ham ovenpå endnu en hyldet plade og - tour, "Sange for rygere".

- Det var som om hele musikbranchen pludselig mindede mig om lokummerne, som jeg husker dem fra Goa i Indien. Der var enormt mange grise og lokummerne bestod bare af fire vægge med en grøft bagved. Når man så bakkede til og skulle aflevere en rygende curry, fik man øje på et grisehoved, der stak frem under lokumsvæggen og stirrede op mellem benene på én og sagde "ja ja, kom nu med det - hvad venter vi på??", har ordmager Olsen beskrevet det.

Han gemte lyrikeren væk for en tid, greb sin guitar og gjorde det, han lærte foran fulde svenskere og fiskere på Hirtshals Kro i midten af 1970'erne: Underholdte solo. Med alle sine historier, sange, smøger og cognacsjusser.

En udmattende turné, som langsomt drev band-trangen frem. Yin og Yang.

Og så blev det første album med orkester siden "Jern" fem år tidligere til. Et anderledes, men ægte album, som indbragte Olsen en Grammy som årets sangskriver.

Denne sommer er gået med festivaljobs. Han kommer til Odense direkte fra Skanderborg Festivalen, og at dømme efter hans koncert på Midtfyn kan publikum glæde sig til en afslappet og tændt Olsen med lyst til både nyt og gammelt.

- Jeg har øvet mig på livet nu i 44 år, synger Allan Olsen på sit seneste album. Og måske lørdag aften på amfiscenen.
Foto: Lars Aarøe

Allan Olsen er med band igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce