Når bare sigtet er orden, så...

Helge Larsen fra Særslev Skytteforening har deltaget i Æbeløstævnet i næsten samtlige 16 år. Flere sejre er det også blevet til, men nok ikke i år. Hans 15 skud med salonriffel på 50 meter banen gav kun 143 point ud af 150 mulige.
Foto: Hans Østergaard

Når bare sigtet er orden, så...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NR. ESTERBØLLE: Den røde kugle er hejst på masten ved Nr. Esterbølle Skydecenter. Det har den været siden i mandags, og den bliver i toppen til lørdag eftermiddag, når det sidste skud er løsnet.

Det er det årlige Æbeløstævne, der er i gang. Altid i denne uge i maj, men noget tyder på, at antallet af skud bliver mindre i år, end det har været de 15 gange, Nr. Esterbølle Skytteforening hidtil har været vært ved stævnet, som i reglen samler et par hundrede skytter.

Lige hvordan det bliver, véd formanden, Erik Pedersen, at gode grunde ikke. Æbeløstævnet er, hvad man kan kalde et "kom-og-skyd"-stævne uden tilmeldinger. Skytterne kan bare møde op, blive registreret, sende et par prøveskud og de 15 gældende skud afsted mod skiverne og så tage afsted igen.

Men i går ved middagstid på stævnets tredjesidste dag var Erik Pedersen lidt pessimistisk med hensyn til deltagertallet.

- Det ser ikke for godt ud. Der har vel været omkring 80 indtil nu, mente han.

Erik Pedersen satte dog sin lid til kristihimmelfartsdags eftermiddag. Men med helligdagen som oplagt start på en miniferie ud i det blå og en pokalfinale i fodbold i fjernsynet, havde pessimismen rimeligt gode odds for at vinde.

Hvem der ellers vinder, afgøres først lørdag eftermiddag klokken 15, når banerne lukkes. Pokaler, medaljer og andre gevinster lokker på et bord i skydecentret. Blandt andre den mest eftertragtede Æbeløpokalen - en vandrepokal, som det vindende hold på mindst syv skytter på 200 meter riffelbanen kan beundre i egne omgivelser i det næste år.

Den kan vindes til ejendom, hvis en skytteforening får sit navn indgraveret i sølvet for femte gang. Og den arrangerende klub står ubeskedent på spring til det. Ved fire årstal, siden den nuværende Æbeløpokal blev sat på spil i 1990, står der Nr. Esterbølle Skytteforening.

Når bare sigtet er orden, så...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce