Nordkorea bortførte japansk pige i Danmark

Kayoko Arimoto, Keiko´s 76-årige mor græder over, at hendes datter er død i nordkoreansk fangenskab. Datteren var en af de mange, der blev kidnappet og bortført til Nordkorea, hvor de blev tvunget til at undervise koreanske agenter i japansk.
Foto: Kimimasa Mayama

Nordkorea bortførte japansk pige i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFSLØRING: Nordkorea indrømmede i går, at man for årtier siden bortførte japanske statsborgere

Keiko Arimoto var en naiv og eventyrlysten ung japansk kvinde på 23 år, da hun i 1983 under et studieophold i London mødte nogle diplomater fra Nordkoreas ambassade i København. Diplomaterne lokkede hende til at tro på en karriere som marketingassistent i det spændende socialistiske Nordkorea, som netop havde planer om at åbne sig imod omverdenen.

Det sidste, hendes forældre hørte fra hende, var et brev, afsendt fra København i juli 1983. Jobbet i Nordkorea skulle være "mit første skridt ind i voksenlivet", skrev hun til sine bekymrede forældre.

Tirsdag i denne uge stod hendes navn på listen over de japanere, som Nordkoreas regime i anledning af tirsdagens historiske topmøde mellem Nordkoreas leder, Kim Jong-il, og Japans premierminister, Junichiro Koizumi, omsider bekræftede, at landets efterretningstjeneste havde bortført i 1970'erne og 1980'erne.

Samme liste bekræftede hendes forældres værste frygt. Fire af de elleve forsvundne japanere, hvis skæbne Koizumi havde afkrævet nordkoreanerne en forklaring på, er stadig i live, men det gælder ifølge listen ikke Keiko Arimoto. Så sent som mandag var de japanske aviser ellers fulde af rygter om, at hun stadig var i live, og at hun ville være blandt de første, der vendte hjem til Japan, hvis tirsdagens topmøde blev en succes.

- Da jeg hørte nyheden (om datterens død, red.), blev jeg så ked af det, at jeg ikke engang kunne græde, udtalte hendes mor, Kayoko Arimoto, tirsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Efter sin ankomst til Nordkorea har hun aldrig siden kontaktet sine forældre. Hun har ligesom flere af de andre bortførte japanere arbejdet med at undervise nordkoreanske agenter i japansk.

Hendes historie blev i foråret i år oprullet ved en domstol i Tokyo, hvor en lidt ældre veninde i London, der i første omgang hjalp hende i kontakt med nordkoreanene, sad i vidneskranken. Denne veninde var kæreste med en af de japanere fra Den Røde Hær, som i 1970 havde kapret et japansk fly og tvunget det til Pyongyang, og hun arbejdede dengang i 1980'erne som agent for Nordkorea. (ritzau)

Nordkorea bortførte japansk pige i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce