Hotel Christiansminde har fokus på madspild

Hotel Christiansminde er blevet certificeret med Refood-mærket, som er en tillidsbaseret certificering, der bygger på en fælles vision om en bæredygtig fødevare- og servicesektor, præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse.

Hotel Christiansminde har fokus på madspild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

nyt tiltag: I danske restauranter, kantiner og storkøkkener alene, er der et madspild på ca.140.000 ton om året - dét vil Hotel Christiansminde gøre noget ved

svendborg: I Danmark bliver der hvert år smidt 540.000 tons madvarer direkte i containeren. I alt smider vi i gennemsnit 63 kilo mad i skraldespanden pr. person om året i stedet for at spise det.

Hotel Christiansminde har bevidst valgt at gøre en forskel ved at fokusere på håndtering af madspild, og har valgt at være part i en certificeret ordning under Refood.

Refood mærket er en tillidsbaseret certificering, som bygger på en fælles vision om en bæredygtig fødevare- og servicesektor, præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse. For at være medlem skal man vælge tre madspildsreducerende initiativer samt have en ordning for genanvendelse af madaffald.

Genanvendelse af madspild

På Hotel Christiansminde genanvender man med stor succes det organiske restprodukt ved at kværne og lagre det i tanke, hvis indhold køres til et anlæg, hvor det bliver omdannet til biogas.

Biogas er en CO2-venlig energikilde og restproduktet herfra anvendes til økologisk gødning.

- I en tid hvor der er stor fokus på friske råvarer, bæredygtighed og fuld udnyttelse af ressourcer kunne vi se, at vi kunne gøre en forskel i det daglige ved også at have en tidssvarende affaldsordning til madvarer generelt, fortæller direktør Holger Brodersen og fortsætter:

- Refood hjæper os med ideer, værktøjer og struktur til at genanvende og reducere madoverskud. Deudover holdes der fokus på de mængder af mad som går ind til gæsterne, portionsstørrelser og mængder af mad på buffet m.m.

- Det er skræmmende, hvad der bliver smidt ud hver dag, og med omtanke for miljø og omhu for de kommende generationer, synes vi, at det rigtige er at gøre brug af de muligheder som diverse strukturerede madspilsdordninger tilbyder. Vi glæder os over at medvirke til at sætte øget fokus på madspild, og til at indgå partnerskaber med producenter, distributører og forbrugere i kampen om at reducere madspild generelt, siger Holger Brodersen.

- At Christiansminde så ovenikøbet har reduceret udgifter til affaldshåndtering, har fået et bedre arbejdsmiljø, samt optimeret vores arbejdsprocesser er jo en ren vindercase, slutter direktøren.

...
...

Hotel Christiansminde har fokus på madspild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce