KØB: Puk Lundemann vil købe den lukkede Lundemanns Kælder af sin bror
NYBORG: Meget tyder på, at den populære spiserestaurant Lundemanns Kælder på Torvet i Nyborg forbliver i familien Lundemanns eje.

Puk Lundemann, datter af skuespillerparret Arne og Gitte Lundemann, har nemlig fremsendt et tilbud om at købe restauranten af sin bror, André Lundemann, der med støtte fra sin familie åbnede restauranten for omkring to år siden.

Som omtalt i avisen for nylig har André Lundemann opgivet at få restauranten til at løbe rundt og gik ved udgangen af januar i betalingsstandsning med sin kælderrestaurant.

Tilbage står kreditorerne med samlede tilgodehavender på 900.000 kroner, som André Lundemann hæfter personligt for. Også efter et eventuelt salg.

Puk Lundemann, der siden åbningen for to år siden har været ansat af sin bror som tjener i kælderrestauranten, har tilbudt at købe inventaret for 50.000 kroner, varelageret for 20.000 kroner samt overtage arbejdsgiverforpligtelserne over for personalet.

Tilbuddet er fremsendt til advokat Tage Alsted, der fører tilsyn med forretningen under betalingsstandsningen.

Tage Alsted har sendt tilbuddet videre til kreditorerne med anbefaling af, at de siger god for handlen.

Svendborg Sparekasse, der med et tilgodehavende på omkring 500.000 kroner er den største kreditor, har besluttet at tage imod tilbuddet.

Hvis købet bliver en realitet, vil Puk Lundemann drive Lundemanns Kælder videre efter nøjagtigt samme koncept og med det samme menukort som hidtil.

Og også med revy-underholdning af sin far og bror, som sidste år trak fulde huse i kælderen.

Og far Arne vil fortsat lejlighedsvis trylle i køkkenet.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke vil købe restauranten for at hjælpe min bror ud af en økonomisk suppedas. Jeg gør det, fordi jeg véd, at restauranten er en sund forretning. André havde ikke tid til både at hellige sig sin teaterkarriere og drive en restaurant. Og dén går ikke i dag. Som restauratør skal man være til stede hele tiden, og økonomien skal holdes i stram snor - ellers går det galt. Det véd jeg fra mine år i branchen, siger Puk Lundemann, der blev udlært på Grand Hotel og Scandic i Odense og siden har været ansat på SAS Royal og Falkonercenteret i København samt på Franck A i Odense.

Hun har i sit tilbud betinget sig, at den store vandskade, der ramte restauranten kort før jul, bliver udbedret inden overtagelsen.

- Jeg håber på, at håndværkerne kan gå i gang i næste uge - så er jeg klar til at tage fat umiddelbart efter, at arbejdet er færdigt, siger Puk Lundemann.
  • fyens.dk