UNGDOMSKRIMINELLE: Plads til 16 i en af de vestfynske kommuner
Et sikkert undgomsfængsel på Fyn for hårde kriminelle bliver nu snart mere end en årelang idé. Senere i år vil byggeriet af sådan et fængsel gå igang. I en af de fire interesserede vestfynske kommuner.

35 millioner kroner der afsat til at bygge et supermoderne, flugtsikret fængsel med plads til 16 unge, hårde kriminelle. En sikret afdeling kaldes det officielt, fordi det også er meningen, at de unge kriminelle skal i socialpædagogisk behandling, mens de er burret inde.

Det bliver enten Middelfart, Ejby, Nørre Aaby eller Årup kommune, der skal lægge jord til det nye ungdomsfængsel.

At en af de nye, såkaldt sikrede afdelinger skal ligge på Fyn blev aftalt for flere år siden med daværende socialminister Karen Jespersen (S) Senere blev aftalen bekræftet af hendes efterfølger på ministerposten, Henrik Dam Kristensen. Og det blev aftalt, at staten støtter opførelsen af fængslet med 10 millioner kroner. De resterende 25 millioner kroner kommer fra Fyns Amt.

- Vi har i forvejen institutionen Egely til otte unge kriminelle, mens de venter på en dom. Men den er ikke tidssvarende. Det kan man jo også se ved, at der jævnligt er nogen, der stikker af fra den. Så vi skulle under alle omstændigheder gøre noget, siger Ib Dalsfledt (DF), formand for amtets Social- og Psykiatriudvalg.

Amtet har tidligere fået meldinger fra de fire vestfynske kommuner om, at de er interesserede i at huse det nye fængsel. I løbet af kort tid tager amtet en nym kontakt til kommunerne for at høre, hvad hver enkelt af dem kan tilbyde af grunde til fængslet. På den baggrund træffer amtet et valg om beliggenhed.

- Og så kan vi forhåbentlig gå igang med at opføre det i løbet af i år, siger Ib Dalsfledt, der er positivt overrasket over, at de fire kommuner har sagt ja til at huse den sikrede afdeling.

- Normalt er der store problemer, når vi skal finde et sted til nye institutioner. Men denne her bliver med ståltråd og lås på døren. Så de unge ikke kan komme ud. Det har nok gjort kommunerne mere interesserede end normalt, siger Ib Dalsfledt.
  • fyens.dk