Dyrlæge: Skydning af katte er vedvarende problem

Dyrlæge Mogens Brix fjerner hagl hos katten, der er i fuld narkose.
Foto: Dyrlægeringen i Glamsbjerg

Dyrlæge: Skydning af katte er vedvarende problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Én dyrlæge kalder nedskydning af katte et vedvarende problem. En anden oplever det ikke som et stort problem.

Der er problemer med nedskydning af katte i Assens Kommune.

For det sker hvert år og ofte flere end én gang, at katte kommer ind til en af Dyrelægeringens fire klinikker efter at være blevet skudt med et haglgevær. Det fortæller dyrelæge Mogens Brix fra klinikken i Glamsbjerg, hvor de torsdag opererede et stykke hagl ud af benet på katten Zippo.

- Vi dokumenterer én til to gange årligt, at katte bliver skudt. Det er ikke mit indtryk, at der sker en stigning i antallet, men jeg vil betegne det som et vedvarende problem. Sidste år kom ind kat ind med et smadret øje. Da jeg fjernede øjeæblet, var der et hagl i det, siger Mogens Brix.

Dyrelægeringen har foruden klinikken i Glamsbjerg klinik i Aarup, Tommerup og Faaborg.

Hagl fundet ved tilfælde

Haglet i øjet fandt Mogens Brix ved et tilfælde. Det var også sådan, Mogens Brix fandt ud af, at katten Zippo, havde et hagl ved lårbensknoglen.

Derfor kan kun gisne om, hvor mange katte der skulle gå rundt med hagl i kroppen uden at det er blevet opdaget. Dertil kommer, at også andre klinikker end Dyrelægeringen sandsynligvis få katte ind, der er blevet skudt.

- Vi kender ikke det reelle omfang, men én gang om året er én gang for meget. Jeg kan ikke blive andet end harm, når jeg er dyrlæge og selv har kat derhjemme, fortæller Mogens Brix, der fortæller historien til Fyens.dk for at sætte fokus på problemet.

For Zippos ejer var det ikke en førstegangsoplevelse, eftersom en tidligere kat ejet af personen er blevet skudt med hagl bag øret.

Meldingen er dog en anden fra Odense Dyrehospital. Her oplever de også, at der kommer katte ind, der er blevet skudt. Men i forhold til hvor mange dyr de ellers får ind, er det en promille, det handler om. Det fortæller dyrlæge Simon Vølund.

- Det er lige træls hver gang, men det er ikke noget, vi oplever som et kæmpe problem. Vi ser det ikke hos os som et stigende problem, siger han.

Simon Vølund fortæller, at de også får hunde ind med skader fra skud, men dér er det tit ejeren selv, der er indblandet.

- Ved hunde er det mest jagtskader, fordi folk ikke tænker sig godt om, inden de fyrer skud af. Ved kattene er fornemmelsen, at det er en blanding af mennesker, der ikke kan lide katte og drenge, der handler ubetænksomt, siger Simon Vølund.

Han vurderer, at også Odense Dyrehospital har mindst et tilfælde om året med katte, der er blevet skudt.

Dyrlæge: Skydning af katte er vedvarende problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce