Madanmeldelse: Et godt glas i hip ramme

Nelle's Coffee & Wine på Rosenbæk Torv i Odense.
Foto: Yilmaz Polat

Madanmeldelse: Et godt glas i hip ramme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nelle's Coffee & Wine har storbycharme og et vinkort med appel til stamgæster

Hvorfor nu anmelde et sted, som ret beset er en vinbar med et stærkt begrænset udvalg i mad? Tja, fordi Nelle's Coffee & Wine er et hipt tilbud i Odense i det område, som er byens spydspids i kampen om fremtidens skatteborgere - de studerende - inden byudviklingen med letbane, omlægning af TBT-gaden og det nye supersygehus for alvor skal realisere politikernes drømme om at se Odense som en storby og ikke bare en stor by.

På Nelle's er man allerede i gang, og hippe magasiner som "Wired" og "Monocle" står klar i tidskriftholderen til de gæster, som vil opdatere sig på de nyeste apps, cool design i Tokyo og de subkulturer, som vil brede sig til de større byer.

Og på den måde er Nelle's Coffee & Wine et udtryk for, at trenden med vinbarer er rykket fra København til Odense. Fokus er på det gode glas, og vi har lagt vejen forbi en lørdag aften for at tjekke tilbuddet om tapas for to og en flaske af husets vin - hvid, rosé eller rød efter eget valg - til knap 400 kroner.

Vi havde ikke behøvet at bestille bord, for bortset fra nogle gæster på førstesalen er vi alene med et kærestepar i stuen.

Nelle's Coffee & Wine er nydeligt indrettet med sjov grafik på væggen, sortmalede kabelbakker under loftet, og de dråbeformede højttalere fornøjer os i løbet af aftenen med Sort Sol, Van Morrisson, Black Keys og Johnny Cash - en playliste med kant, som er ganske godt afstemt efter publikum og stedets ånd.

Den kvindelige tjener tilbyder en smagsprøve på husets hvidvin fra australske Deakin, inden vi beslutter os for hovedattraktionen denne aften - det er australsk, lidt anonymt, så jeg vælger at plukke fra tavlen med weekendlækkerier på flaske med en sancerre fra Janine Crochet, og vi fortryder ikke opgraderingen for et par hundrede kroner, for den lever op til sin status som cuvee prestige: Her er elegant fedme fra fadlagring, en malolaktisk gæring har trukket den hårde frugtsyre over i en blødere mælkesyre, så vinen er kommet i jakkesæt med græs i næsen, dæmpet citrus og lidt mandarin i eftersmagen.

Nelle's Coffee & Wine på Rosenbæk Torv i Odense.
Nelle's Coffee & Wine på Rosenbæk Torv i Odense.
Foto: Yilmaz Polat

Surdejen er savnet

Vi fik ikke en vinkøler og glemmer også at spørge, da brættet med ost og charcuteri kommer på bordet sammen med det brød, som vi kan få mere af. Charcuteriet ligger parvis på stribe med glimrende chorizo, salami med fennikel og serranoskinke. Det er en stramning at kalde anretningen for tapas - det er olie, oliven, kødpålæg og ost - og brødet er serveringens svageste punkt: Blødt og anonymt, niveauet er over den såkaldte håndværksbager, men ikke godt håndværk som fra en rigtig bager, der bruger surdej og får sprød skorpe og saftig krumme i et produkt, som mætter både maven og sanserne. Nelle's er fremme i skoene, men Chad Robertson-bølgen er tilsyneladende skvulpet uden om dette nydelige hjørne af Odense.

Vi hopper på ostene, og her er den faste comté højdepunktet for medspiseren, mens anmelderen er ret glad for de to oste fra Arlas unika-serie - rød løber og ask - hvor sidstnævnte har en fin smag af røg. Janine Crochets sancerre fungerer fint til både kød og ost og lever godt op til tavlens samlende titel weekendlækkerier. Her er også roséchampagne til 475 kroner fra E. Michel, vin fra Valpolicella og Rhône og dermed lidt for enhver smag.

Kaffen er med i tapaspakken. Medspiserens latte er den bedste, hun har fået længe med en cremet fornemmelse, som rækker til sidste dråbe - min americano er brandvarm og god.

Fyraftensvenligt

Tre veninder er slået ind omkring Nelle's til et glas vin, og den kvindelige tjener og den ene indehaver har god tid til at servere et glas rødvin for de to yngre mænd, som har sat sig til rette i vinduet ud mod Brandts.

Nelle's er et smukt bud på en vinbar i tidens ånd, ukompliceret, usnobbet og dejlig frisk. Et oplagt sted at lægge vejen omkring en fredag eftermiddag efter fyraften eller ditto lørdag efter shoppingturen, når man skal have et glas og lidt let inden en sen aftensmad. Brødet er den eneste alvorlige anke i et pakketilbud, som vil mætte det feminine publikum, men næppe det maskuline. Fire stjerner for en fin oplevelse hvor man gerne kommer igen efter mere god vin.

Madanmeldelse: Et godt glas i hip ramme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce