Madanmeldelse: Sammenstykket menu

Umashi i Vestergade i Odense.
Foto: Morten Rode

Madanmeldelse: Sammenstykket menu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Umashi er hoppet over gaden og glæder sig over, at kvarteret på den ydre del af Vestergade i Odense er blevet fri for gadehængere.

Rundt om hjørnet er restauratøren også aktiv med en helt ny type butik. Et kinesermarked "Meget & Mere" med alverdens dingenoter fra pandelamper til fastelavnsmasker og alskens husgeråd. Det har givet luft i gaderne her, at varmestuen for gadens folk er flyttet, og det har også øget lysten til at drive restaurant.

Umashi har skiftet side i Vestergade, og ved den lejlighed er sushiprofilen blevet skærpet. Slut med det kinesiske selvkogeri med induktionsplader på bordene - hotpot. Nu meldes der rent japansk ud.

Hvis man er mere end et par stykker om at dele, er det nemmeste at bestille en menu. Eventuelt suppleret med forretter eller snacks. Der kan også være en i selskabet, som ikke bryder sig om rå fisk, og så er der alternativer.

En stor del af fryden ved at spise sushi er udseendet - anretningen, og personligt foretrækker jeg at lade restauranten om dette arbejde. Maden er den samme, uanset om man får den take-away i en papirspose eller spiser den på stedet.

Der er bare så mange detaljer, man går glip af. I den nye restaurant er der fra de høje stole ved panoramaruderne ud til Vestergade fri underholdning. Byen passerer forbi, og selv om der er ledige pladser dybere inde i lokalet, er vinduespladserne populære.

Yakatori med ris og edamebønner lægger vi ud med. Små grillspyd med laks, kyllingebryst og tigerrejer kommer hurtigt og frisk grillede på en skifertallerken. Spisepindene ligger klar på en sort glatslebet sten. Vi har ønsket at få tempura rejesnacks samtidig, og det er fint koordineret.

Rejerne er rygende varme fra frituren. Sprøde, dybstegte med knasende kokos. Vi snakker lidt om, hvor rejen lige er blevet af. Der er rigtig meget omsvøb og fyld og meget, meget lidt krebsdyr. Nogle vil sikkert nyde, at det fiskede er underspillet, men den type gæster frekventerer vel næppe sushi-steder.

Den strimlede salat af syltet grøn tang er indbydende. Godt bid og forfriskende til grillbidderne. Rispuden er man som forsigtig pindespiser lidt skeptisk over for, men den lader sig fint dele i passende klumper uden at fal- de helt fra hinanden. Fak- tisk lader de sig bade i soya uden at skille. Den ekstra chilisauce er ikke skarp nok.

Før sushimenuen bestiller vi også en yak-kylling med nudler. Det er synd, at saucen simpelthen er for sød, for ellers har retten en tiltalende asiatisk lethed.

Hvis du bestiller vin, er der vand ved siden af. Men ønsker du at nøjes med vand, kan det bestilles i nogle pudsige størrelser og varianter. Dyrest er norskvand fra Voss. 69 kr. for 80 cl. med brus. Det kommer så også i en flot cylindrisk flaske, som tjeneren ikke selv formår at vride op. Der virker som en lidt hidsig pris for blot at stille sin tørst, men regner man om til ordinær sodvandsstørrelse, er prisen den samme.

Sushistykkerne - california og futomaki - kommer helt friskskårne. Der er smag af rå laks, avocado, sesam. Risene svagt syrlige. Hvis du skal dele med andre, er det om at være hurtig til at slå pindene i de bedste stykker. Strimlet ingefær og en wasabikugle deles man om.

Betjeningen er meget opmærksom, og vi overvejer at kommentere nigirierne. Dem med rejer ser slappe ud i halerne, og i stedet for at brænde inde med kritikken beslutter vi os for at bemærke det, da vi næste gang bliver spurgt:

- Er alt som det skal være?

Der er helt tydeligt en klart aftalt politik over for klager. De skal straks fortælles chefen. Han kommer, og lidt beklemte forklarer vi det med nigirierne.

- Det kan jeg godt se. De burde være helt friske, men jeg laver omgående nogle nye til jer.

Der er ikke mindste tøven. Kunden har altid ret, også selv om han måske ikke har det. Vi har dog allerede fået så mange lækkerier serveret, at vi afviser tilbuddet. Kritikken gik mere på princippet.

Det gør chefens også. Det ville være uhøfligt ikke at tage imod tilbuddet om en dessert. Og således gik det til, at vi øjeblikket senere sad med sprød og flydende chokolade, iskoldt flødeskum, friske hindbær og blåbær.

Og endte med at gå hjem som tilfredse kunder, der uden mindste tøven giver fire stjerner og er klar til en ny omgang med spisepinde i Vestergade.

Umashi i Vestergade i Odense.
Umashi i Vestergade i Odense.
Foto: Morten Rode
Umashi i Vestergade i Odense.
Umashi i Vestergade i Odense.
Foto: Morten Rode

Madanmeldelse: Sammenstykket menu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce