S: Konsulent-jobs til de studerende


S: Konsulent-jobs til de studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Kommune skal bruge studerende til nogle af de opgaver, der i dag løses af eksterne konsulenter. Det mener Socialdemokraterne

Odense: Når Odense Kommune fremover har behov for at hente viden ind udefra, skal embedsmændene i højere grad bruge studerende fra byens videregående uddannelser i stedet for at hyre eksterne konsulenter.

Sådan lyder opfordringen fra Socialdemokraterne i Odense. Partiet er på banen, efter at Fyens Stiftstidende har fortalt, at kommunen fra 2010 til 2013 som minimum har brugt 130 mio. kroner på eksterne konsulentydelser.

- Vi skal bruge den viden, vi har i vores baghave med studerende på Syddansk Universitet og University College Lillebælt i stedet for dyre konsulentfirmaer, siger det byrådsmedlem Cæcilie Crawley.

Hun mener, at alle parter vil være vindere i sådan et samarbejde.

- Det skaffer studiejobs til de unge, og så sparer kommunen forhåbenligt penge.

De unge har ny viden

Hvis ordningen bliver en succes, kan den måske hjælpe til, at de studerende forbliver i Odense i stedet for at søge mod København, påpeger Cæcilie Crawley

- Er det realistisk, at studerende kan løse opgaver, som et veluddannet personale hos Odense Kommune ikke kan?

- Ja. Ude på universitet beskæftiger man sig hele tiden med ny viden. Der kan være områder, der er så nye, at den nyeste viden findes ude på universitetet.

- Har I hos Socialdemokraterne noget mål for, hvor mange penge der bør spares ved i højere grad at bruge studerende fremfor eksterne konsulenter.

Forventer solid opbakning

- Det har vi ikke. I første omgang handler det om, at man i forvaltningen får en bevidsthed om, at man kanbruge de studerende.

Under valgkampen i efteråret talte stort set alle partier om værdien ved flere studiejobs. Derfor regner Socialdemokraterne med solid opbakning til sit forslag, siger Cæcilie Crawley.

S: Konsulent-jobs til de studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce