Frem med de store drømme


Frem med de store drømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EUROPA CUP: Vandpolomestrene fra Holland, Tyrkiet og Finland gæster Odense fra i aften

VANDPOLO: Da Claus Trasbo for godt et år siden overtog trænergerningen for de mangedobbelte danske mestre Frem, proklamerede han, at klubbens målsætning for de kommende år var at gøre sig bedre gældende i europæisk sammenhæng, end det hidtil havde været tilfældet.

Ingen sportsfolk bliver vel trætte af at hjemføre danske mesterskaber, men da Frem i juni vandt DM, var det klubbens 14. mesterskab på femten år, så det er vel helt naturligt, at klubben nu barsler med internationale ambitioner.

Udmeldingen fik ambitiøse spillere fra andre klubber til at melde sig under fanerne, hvilket dog har været med til at give den hjemlige turnering en gevaldig slagside. Dette blev senest dokumenteret mandag aften, hvor Frem vandt arvefjendeopgøret mod OSLF med de uhørte cifre 24-0!

Seneste tilgang er den tidligere OSLF-anfører Claus Eskelund, der har fristet tilværelsen i Kvik Kastrup i nogle sæsoner, men som nu vil udleve sine internationale ambitioner sammen med de øvrige Frem-spillere, der stort set er lig med det danske landshold.

Frem fik værtskabet

Europa Cup'en for mesterholds pulje A skulle oprindelig have været afviklet i Finland, men det internationale vandpoloforbund LEN kunne ikke godkende forholdene hos den finske mesterklub Kuopio US. Odense Universitetssvømmehal har de senere år dannet ramme omkring flere internationale begivenheder, hvor de fynske arrangører har fået store roser for såvel faciliteterne som arrangementerne som sådan, så derfor tøvede LEN ikke med at tildele Frem værtskabet for puljen.

Fordelen med hjemmebane øger naturligvis fynboernes chancer for at blive blandt de to bedste hold fra puljen, der går videre i turneringen.

Fuldtidsproffer

Mens fynboerne er rendyrkede amatører, så er såvel de hollandske mestre fra AZC Alphen som de tyrkiske mestre fra den velkendte klub Galatasaray Istanbul fuldtids professionelle. Disse to klubber er da også favoritter til at gå videre, men hvis Frem's internationale ambitioner skal blive til virkelighed, kræver det sejr over et af disse to prof-mandskaber.

Frems anfører Heino Simonsen giver modstanderne følgende skudsmål:

- Finnerne bør vi have gode chancer for at besejre, hvorimod vi nærmest skal håbe på et mirakel for at få point mod hollænderne, som har adskillige spillere med fra den hollandske landshold, der regnes blandt de bedste i Europa.

Nøglekampen bliver altså lørdagens opgør mod tyrkiske Galatasaray. Frem har mødt tyrkerne flere gange de senere år, men har stadig den første sejr til gode.

- Rygterne siger, at tyrkerne ikke, som de plejer i Europa Cup-sammenhæng, har hentet forstærkning i Østeuropa, så de er formentlig ikke så stærke, som de plejer at være. Da dansk landsholdsvandpolo i de senere år efterhånden er nået op på tyrkernes niveau, tror vi på chancen mod Galatasaray, mener Heino Simonsen.

Et par af de bærende kræfter har døjet med lidt småskader på det seneste, men alle mand meldes nu klar. Det taktiske oplæg fra træner Trasbo går først og fremmest på at få forsvarsspillet til at fungere foran målmand Kim Christensen, der efter skiftet fra OSK hermed får sin internationale ilddåb.

AZC Alphen åbner stævnet mod Galatasaray i aften klokken 17.00, og klokken 18.30 springer Frem i vandet til mødet med det finske hold Kuopio US.

Frem med de store drømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce