Det kan betale sig at få bilen synet, når den skal. Ellers vanker der en bøde på minimum 2000 kroner.

Det er realiteterne, efter loven for syn af bil er blevet skærpet, og det ikke længere tolereres, at bilister ikke får deres biler synet, som de skal.

Politiet har fået pålagt at skulle uddele bøder for den slags, og Assens Kommune har politiet allerede udstedt 11 bøder, oplyser Carsten Møllegaard, der er kriminalassistent ved Fyns Politi i Assens.

- Vi har givet seks bøder i denne uge, og i sidste udskrev vi fem til bilister, der ikke har reageret på den synsindkaldelse, de har fået, siger Carsten Møllegaard.

Et par måneder inden bilen skal til syn, får man en synsindkaldelse. Hvis ikke man overholder fristen i indkaldelsen, får man et brev med besked om, at man har 14 dage til at få bilen synet.

Hvis det så ikke sker, får man et nyt brev med en bøde på 2000 kroner og endnu en frist på 14 dage til at få bilen enten synet eller afmeldt, hvis man mener, den ikke kan gå igennem et syn.

Hvis den frist heller ikke overholdes, kommer endnu en bøde på 2000 kroner.

- De lange frister, som der var i gamle dage, er der ikke længere, siger Carsten Møllegaard.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
2
Syn din bil: Nu har 17 fået bøder

Syn din bil: Nu har 17 fået bøder