Er det farligt når kaniner slikker hinanden?


Er det farligt når kaniner slikker hinanden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag aften havde DyrlægeRingen i Faaborg workshop og late night shopping - en event, der var fully booked.

Mange af deltagerne var børn i følgeskab med deres forældre. Børnene havde fået lov til at være lidt længere oppe end normalt i dagens anledning. En af dem var 6-årige Isabella Høgh fra Horne, der har kanin hjemme. Hun deltog derfor sammen mor Dorte Storm for bl.a. at lære, hvordan man klipper negle på de bløde dyr. Og det var hun rigtig sej til, siger veterinærsygeplejerske Sarah Hjort Hansen:

"Hun var stille og rolig. Og så blev kaninen også stille og rolig. Og så fik hun klippet tilpas med millimetre af. Det var rigtig sejt gået."

Normalt anbefaler klinikken, at det er voksne, som står for klipperiet:

"Men jo før de involverer børnene, des større forståelse får de for kaninens pleje - og så kan børnene måske også være gode til at huske mor og far på, at det er tid til at få klippet negle på Ninus," smiler Sarah Hjort Hansen.

KLIP EN MILLIMETER HVER MÅNED
Ifølge veterinærsygeplejersken er det individuelt, hvor langt blodårene går ned i neglene. Derfor lyder rådet, at man kan nøjes med at klippe en millimeter af hver måned og på denne måde holde længden tilbage - uden, at man kommer til at klippe for langt ned. Alternativt kan man få hjælp hos sin nærmeste dyrlæge.

KANINER SLIKKER HVIS DE KAN LIDE DIG
Der var godt gang i spørgsmålene hele aftenen. En familie ville fx gerne vide, om det var tegn på mistrivsel eller sygdom, at deres kaniner slikkede hinanden:

"Nej, tværtimod. At kaniner slikker hinanden er et fint tegn på, at kaninerne fungerer godt i gruppen og er glade. Og så er det også et plus, at de hjælper med at soignere hinanden," siger dyrlæge Henrik Normann Andersen.

JA ELLER NEJ TIL KASTRATION?
En anden familie havde fx to hanner gående sammen, som ikke var brødre. Ejerne ville gerne vide, om en kastration af den ene han, ville kunne afhjælpe aggressive lege, når de bliver kønsmodne:

"Umiddelbart vil jeg ikke anbefale, at man kun kastrerer den ene han. Det vil stadig kunne skabe en masse uro i buret, hvis de ikke har samme hormonelle svingninger. Det optimale er at have en hun og han sammen, som det også er naturligt fra naturens side. Men det betyder naturligvis, at man hurtigt kan få en favnfuld kaniner, hvis de ikke bliver neutraliserede. Drægtighedsperioden er blot 32 dage og hver kanin får mellem 4-8 unger. Det kan hurtigt give en masse liv," smiler Sarah Hjort Hansen, der selv har tre neutraliserede kaniner hjemme; En han og to hunner.

Er det farligt når kaniner slikker hinanden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce