Når Odenses nyvalgte kommunalpolitikere efter valget den 19. november skal igennem et introduktionskursus til byrådsarbejdet, bør det også indeholde hjælp til, hvordan de håndterer trusler og chikane.

Det siger det socialdemokratiske medlem af byrådet Tim Vermund, som har været udsat for dødstrusler og oplevet sin datter og kæreste blive truet på livet.

"Jeg dræber din baby" og "jeg dræber dig og din familie" lød ordene fra kvinde, der for et stykke tid siden skrev til Tim Vermund på hans Facebook-væg.

Det skete kort efter, han var blevet far til en pige, og selvom han meldte truslerne til politiet, var han i tvivl om, hvordan han skulle reagere. Det fortæller han til Fyens Stiftstidende onsdag.

Borgmesterforvaltning: Det er et reelt problem

Tim Vermund mener, det bør være en del af grundkurset for nye byrådsmedlemmer, at de lærer, hvordan de skal håndtere trusler og chikane.

Ifølge en undersøgelse fra Danmarks Jurist- og Økonomforbund er politikere ofte udsat for ubehagelige oplevelser. Omkring hver tredje kommunalpolitiker har således haft "grænseoverskridende" oplevelser med borgere.

Borgmesterforvaltningen i Odense Kommune sammensætter kurset til nye byrådsmedlemmer, og her vinder Tim Vermunds opfordring gehør:

- Det vil være helt naturligt at lade det indgå i introduktionsprogrammet, for det er et reelt problem, siger kontorchef Morten Møller Iversen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende onsdag: Fyns Politi: Hun gør næppe alvor af sine trusler

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
2
Odense: Byrådsmedlem gået ned med stress

Odense: Byrådsmedlem gået ned med stress

Hver tredje kommunalpolitiker oplever chikane

Hver tredje kommunalpolitiker oplever chikane

Forsker: Der skal ses på chikane

Forsker: Der skal ses på chikane