Minister roser Løkke for indsats i klimaorganisation


Minister roser Løkke for indsats i klimaorganisation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Løkke Rasmussen skal have ros for at strømline klimaorganisationen GGGI, siger Christian Friis Bach.

I den seneste tid har Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, oplevet strid, politisk modvind, men nu modtager han ros fra en uventet side.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) roser oppositionens leder for at have gjort et gedigent oprydningsarbejde i klimaorganisationen Global Green Growth Institute, GGGI, som han tiltrådte i foråret 2012.

- Lars Løkke har gjort det rigtig godt som formand med at få vendt organisationen, som gik fra at være en sydkoreansk privat organisation til at blive en international organisation, siger Christian Friis Bach til Politiken.

Ministeren orienterede torsdag Lars Løkke Rasmussen, inden han for første gang i flere dage offentligt kommenterede sagen om GGGI.

Det kom torsdag frem, at organisationen så sent som i november 2012 blev udsat for heftig kritik fra de sydkoreanske revisionsmyndigheder, der blandt andet påtalte, at GGGI på ulovlig vis har betalt sydkoreanske embedsmænd.

Torsdag aften gav udviklingsministeren udtryk for, at han kræver en grundig redegørelse af organisationens økonomistyring, før regeringen efterfølgende vil tage stilling til, om Danmarks årlige millionbevilling til GGGI skal fortsætte.

- Jeg anerkender, at de fremskridt, der er sket i organisationen, er sket under Lars Løkkes ledelse. I tæt samarbejde med Danmark og mig. Ret skal være ret, og han skal også have ros for det, han har gjort godt, siger Christian Friis Bach.

Han understreger samtidig, at det på ingen måde betyder ros til GGGI's omstridte rejseregler, som Løkke flere gange har nydt godt af, da han på 15 rejser har brugt over en million kroner på at rejse rundt.

SF's politiske ordfører, Jonas Dahl, er ikke enig i, at der på nuværende tidspunkt er basis for ros af venstreformanden.

Klimaordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil gerne anerkende, at Venstre-formanden har arbejdet på at strømline organisationen. Men hun hæfter sig ved, at de omdiskuterede rejseregler blev vedtaget efter den kritiske koreanske rapport.

Minister roser Løkke for indsats i klimaorganisation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce