6830 blev optaget på videregående uddannelse i anden runde

Billede fra det store auditorium på H.C. Ørsted Instituttet på Københavns Universitet.
Foto: Miriam Dalsgaard/POLFOTO/arkiv

6830 blev optaget på videregående uddannelse i anden runde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets endelig optag af nye studerende slår alle tidligere rekorder. Tallene glæder uddannelsesministeren.

Det endelige optag af nye studerende på landets videregående uddannelser er steget med 1221 nye studerende siden det ordinære optag den 30. juli.

Det viser nye tal fra Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. Ministeriet opgør resultater af årets optagelse to gange årligt. Det sker efter den ordinære optagelsesrunde den 30. juli og den 1. oktober efter anden runde.

Således er i alt 64.746 nye studerende begyndt på en videregående uddannelse i 2013, og antallet slår dermed alle tidligere rekorder.

De 1221 ekstra, der er optaget i anden runde betyder, at optaget imellem første og anden runde er steget med to procent i forhold til 2012.

Uddannelsesminister, Morten Østergaard (R), er glad for tallene:

- Årets flotte optag viser en stadig stigende interesse fra de unge om at dygtiggøre sig og skabe gode muligheder for dem selv på arbejdsmarkedet, siger han i en pressemeddelelse.

De studerende har ellers for nylig dannet en fælles front i en kronik i Politiken for at udtrykke deres utilfredshed over, at de føler, at de bydes ringere kår med færre undervisningstimer og for små lokaler i takt med, at der bliver flere studerende.

Men der angiveligt hjælp på vej fra ministeren til de bekymrede og utilfredse studerende.

- Til gengæld vil jeg love de studerende, at regeringen det kommende år vil sætte fokus på at udvikle kvaliteten og intensiteten i uddannelserne yderligere, så de unge står med de bedste muligheder efter endt uddannelse, siger Morten Østergaard.

Tallene i den nye opgørelse viser, at i alt 6830 er optaget via anden runde. 5094 af disse er kendt fra første runde, hvoraf 1195 sagde nej tak til en tilbudt plads.

De resterende 3899 fik tilbudt plads i anden runde, efter at de ikke kom ind på den ønskede uddannelse i første runde.

6830 blev optaget på videregående uddannelse i anden runde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce