EU-ministre gransker velfærdsturisme


EU-ministre gransker velfærdsturisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Justitsminister Bødskov har tirsdag lejlighed til at fortælle EU-kolleger om problemer med velfærdsturisme.

Efter nogle måneder, hvor debatten om EU-borgeres ret til dansk studiestøtte og andre former for danske velfærdsydelser har raset i Danmark, får justitsminister Morten Bødskov (S) tirsdag mulighed for at høre om situationen i resten af EU.

Ministrene får på deres møde i Luxembourg en foreløbig afrapportering fra EU-Kommissionen, der har bedt landene levere konkrete beviser for deres eventuelle problemer, efter at fire lande i april klagede deres nød i et brev.

Danmark var ikke iblandt, men har udtrykt delvis opbakning til brevskriverne.

Morten Bødskov siger forud for mødet, at han ikke venter nogen konklusion lige nu. Men at den danske holdning er meget klar.

- På den ene side håber jeg, at alle stadig er enige i, at den fri bevægelighed er et gode ved EU-samarbejdet.

- Omvendt skal det ikke være sådan, at nogle udnytter den fri bevægelighed til at få ydelser, som de ikke er berettiget til. Misbrug og svig skal selvfølgelig bekæmpes, siger Bødskov.

Ifølge Ritzaus oplysninger er Danmark ikke blandt de 17 lande, der har afleveret foreløbige svar på de fem spørgsmål, EU's justitskommissær, Viviane Reding, har stillet for at få et overblik over problemernes omfang.

Men ifølge kilder i kommissionen er mange af svarene meget begrænsede og langt fra overbevisende til at dokumentere et generelt problem.

Både Reding, indenrigskommissær Cecilia Malmström og socialkommissær Laszló Andor har på forhånd klart luftet deres skepsis over for, om der er grund til at lave noget om.

Justitskommissær Reding ventes på baggrund af det foreløbige materiale at komme med en powerpointpræsentation, der indeholder en række tal, beskriver de gældende regler og giver forslag til fem ting, medlemslandene og kommissionen kan gøre.

Til december ventes en fuld rapport fra kommissionen.

EU-ministre gransker velfærdsturisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce